Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara saldırısında yaralananları ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, "Hain saldırının kaynağı tespit edildi. DNA çalışması sürüyor" dedi. Davutoğlu, saldırıyla ilgili olarak, "11 gözaltı var, ilginç bazı bağlantılar da var. Özellikle  bölücü terör örgütü işaret eden çok ciddi bulgular var" dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

"Net bir şekilde söylüyorum. Bu saldırılar milli birliğimizi bozamayacak. Hain saldırının kaynağı tespit edildi. DNA çalışması sürüyor. Bu tablo içinde hala terörü masum göstermeyenlere çalışanları milletimize havale ediyorum. Saldırıyla ilgili 11 kişi gözaltına alındı.

Bu saldırıların hedefi milletimizdir. 35 cenazemizin kimliği tespit edildi.

Son zamanda hezimete uğrayan teröristler bu kez savunmasız, evine giden dersane öğrencileri, yaşlılara saldırmıştır. Hepimizin ocağına ateş düştü. Hepimizin içi yanıyor. Bu fedakarlıkları yapmak zorundayız. 

Türkiye demokratik sistemin, kuralları ve kalkınmasıyla kararlılıkla yoluna devam edecektir. Bu terör odaklarına ve arkasındaki sahiplerine sesleniyorum, bizim irademizi kıramayacaksınız. Terör örgütü anlamında tespitine takip TSK Kuzey Irak’ta operasyon gerçekleşti. Her zaman söylediğimiz gibi siz ne kadar alçakça saldırı yaparsanız yapın, irademiz sürecektir. Bu terör örgütlerini yurt dışında birbirinden ayıran çevrelere de sesleniyorum. Nasıl dün Ankara’da şehit düşen vatandaşlarımız hepsi bizim ülkemizin vatandaşlarıysa biz herhangi bir şekilde ayrımcılığa izin vermeyeceğiz. Teröre karşı iş birliği bütün dünyanın göz etmesi gereken bir ilkedir. 

Çok sayıda dayanışma gönderen devlet adamlarına teşekkürü borç biliyorum. İlgili güvenlik birimlerimizle yaptığımız toplantıda açık bir şekilde talimatımız yenilenmiştir. Türkiye’nin her yeri temizleninceye kadar bu mücadele sürecektir. Yüreğimizin ateş gibi yanıyor olması kararlılığımızı etkilemeyecektir. Dayanışma için ziyaretime gelen Bahçeli’ye teşekkürü borç biliyorum.

Bu bir siyasi görüş meselesi değildir, her şeyden önce insanlık meselesidir. 35 canımızın her biri yüreğimizin parçası olan bu insanların, insan olduğu önemli. Onların canına kıyanlar, terörün gerçek yüzünü de çirkin odakları da gerçek yüzünü ortaya koymuştur. Biz vatandaşımıza sahip çıkacağız, biz ülkemizin her karış toprağına sahip çıkacağız. Milletime hürmetlerimi takdim ediyorum.

35 vatandaşımızı kaybettik. 35’i de teslim edildi ailelerine. İsimleri tespit edilen vatandaşlarımız bunlar. Bir tanesinin kesinlikle terörist olduğu belli, diğerinin de terörist olduğu noktasında ciddi veriler var. Son aşamasına geliyoruz. Ciddiyetle yürütülmesi gereken çalışmalar bunlar. Bu terörist yapılanmanın, 11 gözaltı var dediğim gibi, ilginç bazı bağlantılar da var. Özellikle  bölücü terör örgütü işaret eden çok ciddi bulgular var. Sivilleri muhatap alan bir saldırı. Daha önce bu tür saldırılar gerçekleşmişti. Bu terör örgütü ne zaman köşeye sıkışsa, ciddi bir güvenlik harekatıyla karşı karşıya kalsa milleti kaosa sürüklemek için doğrudan sivilleri hedef alan saldırılar gerçekleştirir. İlk defa olan bir olay değil, bu dahi terör örgütünün çirkin yüzünü ortaya koyuyor."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr