Sezona bomba gibi girmek isteyen Darüşşafaka Doğuş sezon öncesi hazırlıklarına Hırvatistan’da devam ediyor. Daçka yarından itibaren Hırvatistan’da Zadar Doğuş Turnuvası’na katılacak. 22-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek ve altı takımın iki grupta mücadele edeceği katılacağı turnuvada Darüşşafaka Doğuş B grubunda KK Zadar ve KK Buducnost ile birlikte yer alıyor. A grubunda ise diğer Türk takımı Fenerbahçe ile beraber Rus takımı Lokomotiv Kuban ve Hırvat Cedevita var.
Yeşil-siyahlılar turnuvanın ilk maçında yarın akşam TSİ 19:00’da ev sahibi KK Zadar’la karşılacak. Gruptaki ikinci maçında Cumartesi günü KK Buducnost’la karşılaşacak. Gruptaki sıralamasına göre Pazar günü sıralama maçıyla turnuvayı tamamlayacak. Turnuvadaki tüm maçlar Ntvspor’dan naklen yayınlanacak.

Darüşşafaka Doğuş dün oynadığı son hazırlık maçında GKK Sibenik’i 89-72 galibiyetle çıktı ve bu sezon öncesi yaptığı altıncı maçı da galip tamamlamış oldu. Daçka’da hafif sakatlıkları bulunan Semih Erden ve Mehmet Yağmur takımla beraber Zadar’a gitmelerine karşın turnuvada forma giymeyecek. Buna karşılık takımın yeni transferleri Brad Wanamaker, James Anderson, Adrien Moerman, Dairis Bertans, Will Clyburn ve Birkan Batuk ise turnuvada forma giyecekler.

'Camiamızla, lisemizle daha yakın olmak istiyoruz'

Darüşşafaka Doğuş'ta baş antrenör David Blatt Zadar Doğuş Turnuvası öncesi takımın başarılı geçen hazırlık maçları ve önümüzdeki dönemdeki maç programı hakkında şu açıklamaları yaptı:

“Sibenik’le yaptığımız maçta aldığımız galibiyetle Zadar Turnuvası’na kendimizden emin bir şekilde başlıyoruz. Önümüzde, bizi yoğun bir maç programı bekliyor. Zadar Doğuş Turnuvası’nda 4 günde 3 maç yapacağız. Ardından da Anadolu Efes ve Maccabi maçlarıyla devam edeceğiz. Emin adımlarla, tamamen planlarımıza uygun bir şekilde ilerliyoruz. Şunu belirtmem gerekir ki, henüz inşa aşamasında bir takımız ama şu ana kadar iyi işler çıkardık. Uyum sürecini olumlu ve kolay atlattık.
Bir yandan, Mehmet Yağmur ve Semih Erden’in geçirdiği hafif sakatlıkların iyileşmesini bekliyoruz ve 7 ila 10 gün içinde takıma dönmelerini bekliyoruz. Takım olarak, sezon boyunca çok seyahat edeceğimiz için, evimizde daha uzun vakit geçirme kararı aldık. İstanbul’da daha çok kalarak yaşadığımız şehre alışma ve iç içe olacağımız camiayla da yakınlaşma fırsatı buluyoruz. Şimdi, Darüşşafaka Lisesi’nin de açılmasıyla bu yakınlaşma imkanı ve kuracağımız bağlar daha da güçlenecek.”

ZADAR DOĞUŞ TURUVASI PROGRAMI

22 EYLÜL PERŞEMBE
19:00 KK ZADAR - DARÜŞŞAFAKA DOGUŞ
21:30 FENERBAHÇE  - LOKOMOTIV KUBAN

23 EYLÜL CUMA
18:30 CEDEVITA - LOKOMOTIV KUBAN
21:00 KK BUDUĆNOST - KK ZADAR

24 EYLÜL CUMARTESİ
19:00 DARÜŞŞAFAKA DOGUŞ – KK BUDUĆNOST
21:30 CEDEVITA - FENERBAHÇE 
25 EYLÜL PAZAR
17:00 BEŞİNCİLİK-ALTINCILIK
19:30 ÜÇÜNCÜLÜK-DÖRDÜNCÜLÜK
22:00 FİNAL

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr