Darbe girişimini kınayan Unico Sigorta Genel Müdürü Cenk Tabakoğlu, “Sorumluluklarımızın farkındayız. Unico Sigorta olarak kasko poliçesi olan ve aracı, yaşanan elim hadiseler nedeniyle zarar gören sigortalılarımızın oluşan bu maddi zararlarının kasko teminatı dışında bırakılmayacağını ve zararların hızlı bir şekilde tazmin edileceğini tüm kamuoyunun bilgisine sunarız” şeklinde konuştu.

Yangın, oto kaza, oto dışı kaza, mühendislik ve nakliyat sigortası alanlarında ürünler sunan Doğa Sigorta, darbe girişiminin ardından hasar gören tüm sigortalılarının hasarını karşılayacağını açıkladı.

Darbe girişiminin, devletin ve milletin tek vücut olarak etkisiz hale getirildiğini kaydeden Doğa Sigorta Üst Yöneticisi (CEO) Nihat Kırmızı, girişimin ardından sigortalıların zararının giderilmesi için, Doğa Sigorta tarafından hasarlarının karşılanacağını belirtti.

Darbenin maddi, manevi ve bedeni yaralara yol açtığını ifade eden Kırmızı, “Ülkemizin yüzde yüz milli sermayeli şirketi Doğa Sigorta hasar ödemelerinde de sigortalılarının yanındadır” diye konuştu.

Bütün hasarlar kapsama alanında

Fransa’nın tarım ve sağlık sigorta şirketlerinden Groupama, olaylar sırasında zarar gören tüm sigortalılarının yanında olduklarını açıklayan Groupama’nın yaptığı açıklamada; “Bütün branş genel şartlarında istisna olarak yer almasına ve şirketimize hasar ödeme yükümlülüğü doğurmamasına karşın, Groupama Sigorta olarak, sigortalılarımızın bu kapsamda meydana gelmiş olan bütün hasarlarının sigorta tazminatlarını ödeyeceğimizi bildiririz” denildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr