'FETÖ'nün hava kuvvetleri imamı olduğu ve darbe girişiminin başında yer aldığı belirtilen Adil Öksüz ile ilgili üç yeni tutanak ortaya çıkmıştı. Hürriyet gazetesinden Mesut Hasan Benli'nin haberinde, Ankara Organize Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri H.K'nin, aralarında Öksüz’ün de bulunduğu şüphelileri teslim almak için Jandarma Karakolu’na gittiğinin bilgisinin dosya belgelerinde yer aldığı ifade edilmişti.

Haberde, burada iki ‘Teslim Tesellüm Belgesi’ hazırlandığı ifade edilip, "16 Temmuz saat 14.30’da hazırlanan ve Adil Öksüz, 3 Jandarma personeli ile Emniyet Amiri H.K’nın imzasının bulunduğu ‘Teslim Tesellüm’ belgelerinin birinde, Öksüz’ün üzerinde çıkan para ve telefonlar yazıldı. Aynı gün ve aynı saatte tutulan Adil Öksüz ile Emniyet Amiri H.K ve 3 Jandarma görevlisinin imzasının yer aldığı ikinci tutanakta ise ilk tutanaktaki ifadeler yazıldıktan sonra “Markası ZTE 4G LTE olan GPS yer koordinat belirleme cihazı” ifadesi yer aldı. Her iki tutanakta da Emniyet Amiri H.K’nın ‘teslim alan’ bölümünün karşısında imzası yer aldı" ifadelerine yer verilmişti.



YÜZLERCE DOLAR ÇIKTI, 1 DOLAR ÇIKMADI

Haberde 16 Temmuz saat 14.30’da hazırlanan ve Adil Öksüz, 3 Jandarma personeli ile Emniyet Amiri H.K’nın imzasının bulunduğu ‘Teslim Tesellüm’ belgesine de yer verilmişti. Belgede, 'FETÖ' operasyonlarında tutuklama gerekçesi olarak gösterilen '1 dolar'ların Öksüz'ün üzerinden çıkmadığı görülüyor.

‘Teslim Tesellüm’ belgesinde, şöyle denildi:

“15 Temmuz 2016 günü meydana gelen darbeye teşebbüs olayı ile ilgili olarak komutanlığımızın sorumluluk alanında bulunan Kazan İlçesi Akıncı Mahallesinde yakalanmış olan aşağıdaki kimlik bilgileri ve üzerinden çıkan malzeme listesi yazılı olan şahıslar Ankara Organize Şubede Görevli Emniyet Amiri H.K’ye teslim edildiğine dair, iş bu tutanak tarafımızdan tanzim edilmiş olup hazır bulunanlarca okunarak müştereken imza alıntına alınmıştır.”Aynı tutanakta Adil Öksüz’ün isminin altında üzerinde çıkan “51 Adet 200 TL, 36 Adet 100 dolar, 11 Adet 100 TL, 3 Adet 50 TL, 1 Adet Deri El Çantası, 1 Adet Samsung Note 5 Cep Telefonu, 1 Adet Iphone 6 Cep Telefonu” tek tek yazıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr