TBMM’de 15 Temmuz’dan bir hafta sonra sonra darbe girişiminin tüm yönleriyle araştırılması amacıyla kurulan Darbe Komisyonu’na AKP’nin ancak önceki gün Meclis kapanırken üye bildirmesi nedeniyle komisyon çalışmalarına en erken 1 Ekim’den sonra başlayabilecek. AKP’nin komisyonda görev yapacak üyelerin isimlerini apar topar üye bildirimi yaptığını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Komisyonun etkili bir şekilde çalışmaya başlaması 1 Ekim sonrasına kaldı. AKP kendi eliyle komisyonu darbeden 3 ay sonraya erteledi” dedi.

Kulislerde Saray’ın Darbe Komisyonu’nun kurulmasına tepkisinin konuşulduğunu dile getiren Özel, “Sarayın ‘Başka işiniz mi yok? CHP’yle, HDP’yle darbeyi araştıracaksınız? OHAL’de zaten bunun üzerine gidiyoruz. Olmadık bağlantılar çıkar, parti zor durumda kalır’ kaygısından bahsediliyor” diye konuştu.

AKP’nin istihbarat örgütleri ve devletteki tüm imkânları kullanarak 1 Ekim’e kadar kendisiyle ilgili bilgi ve belgeleri ortadan kaldırıp olay yeri temizlendikten sonra komisyonu çalıştıracağını belirten Özel, “Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde delillerin süpürgeyle temizlenmesi gibi bir durum ortaya çıkacak. AKP ne olursa olsun bu konuda samimiyet testinden geçememiştir” dedi.

 

Her şeyi deneyecekler

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, TBMM’nin tatile gireceği güne kadar bekleyip son anda üye veren AKP’nin bu konuda ne kadar isteksiz olduğunun ortaya çıktığını belirtti. Bilgen, AKP’nin komisyonunu çalıştırılmamak için her yolu deneyebileceğine işaret etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr