Kanallar yayın akışlarını, normal standartın dışına çıkarak tamamen darbe girişimi konulu haber ve tartışma programlarına göre uyarladı. Tüm programların canlı olarak verildiği bu süreçte ekranlar, akademisyenler, gazeteciler, konunun uzmanları ve askeri stratejistlere ayrıldı. Çoğu kanal hemen her gün düzenli olarak yayına çıkan Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın konuşmalarını canlı olarak yayımladı.

Ülkenin her köşesinden (81 ilden) akşam saatlerinde demokrasi nöbetinde bekleyen halkın gösterileri ekranlarda gösterildi. Gündem sürekli yenilendi Reyting sonuçları yurttaşın tatilde olsa bile aklının hep, her an değişen Türkiye gündeminde olduğunu da ispatlamış oldu.

Türkiye tarihinde belki de ilk kez yaz aylarında haber programları dizilerin önüne geçti.

15 Temmuz darbe girişiminden bugüne Türkiye kanallarında en çok izlenen haber programlarının başında, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge”, Didem Arslan Yılmaz’ın birçok konuğu ağırladığı “Türkiye’nin Gündemi”, FOX Ana Haber, Halk TV’de öğlen saatlerinde Ayşenur Arslan’ın sunumuyla yayımlanan “Medya Mahallesi”, Habertürk’ün “Karşıt Görüş” “Akılda Kalan” programları oldu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr