Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) içinde bir grubun darbe girişiminde bulunmasının ardıdan dünyanın gözü Türkiye'ye çevrildi.

Time gazetesinde yer alan bir haberde, darbe girişiminin ardından donanmaya ait 14 geminin hala kayıp olduğu öne sürüldü.

Gemilerdeki komutanların darbe girişiminin başarısız olması üzerine iltica yollarını değerlendirebileceği ifade edilen haberde "Gemiler darbe girişimi gecesinde Akdeniz ve Karadeniz'de görevlerini icra ediyorlardı" ifadelerine yer veriliyor.



Gazetenin iç sayfalarında yer alan bir haberdeyse "Darbe girişiminin bedelini zorunlu askerliğini yapan gençler ödedi" deniyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, çok sayıda askerin soyularak ters kelepçeye gözaltına alındığı anlatılan haberde "Darbe girişiminin ilk saatlerinde çekilen fotoğraflarda ne yaptığını bilemez halde gözüken genç askerler, gözaltı fotoğraflarındaysa dehşet içerisinde görülüyor" ifadelerine yer veriliyor.

Haberde Pazartesi günü ilk kez 'rütbeli darbecilerin' fotoğraflarının ve görüntülerinin de yayınlandığı belirtiliyor ve "Generallere yapılan muamele genelde PKK'lılara yuapılırken görmeye alışık olduğumuz türdendi" yorumu yapılıyor.


SELVİ'NİN İDDİASI: 2 HELİKOPTER VE 25 ASKER KAYIP


Hürriyet gazetesinin AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi ise bugün kaleme aldığı yazısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'meydanları terk etmeyin' çağrısının nedeninin, hala kayıp olan 2 asker ve 25 helikopter olduğunu yazdı.



Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

"17 Temmuz Pazar gününü 18 Temmuz Pazartesi'ye bağlayan gece iki helikopter havalandı. Marmaris'te ormanlık alana doğru uçan iki helikopterin nereden kalktığı tespit edilemedi. Ama ne maksatla uçtuğu anlaşıldı. Helikopterler kısa bir süre sonra yeri belirlenemeyen bir noktaya inerek kendini kaybetti.

İki helikopterin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a baskın için giden ama başarılı olamayınca ormanlık alana kaçan 25 kişilik özel birliği kurtarmak için havalandığı tespit edildi. Henüz bu iki helikopter ve ormanda saklanan 25 kişi ele geçirilemedi."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr