Türkiye'de gerçekleştirilmek istenen askeri darbe, Denizli'de çok sayıda yurttaşın katılımıyla protesto edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, alanda toplanan yurttaşlara telefon aracılığıyla seslendi. Zeybekçi, "Darbeye direnen Denizlilileri yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Ardından kalabalığa seslenen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'den Çardak Havaalanı'na yola çıkan 550 komandonun Ankara'ya ulaşması durumunda darbe girişiminin daha kanlı olacağını savundu.

Denizli Tugay Komutanı Kamil Özhan Özbakır ile birlikte çok sayıda subayın kentte gözaltına alındığını hatırlatan Zolan, "Milletin parasıyla alınan uçak ve helikopterlerden millete ateş açanların Allah belasını versin. Buradan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'a bir kez daha teşekkür ediyorum. Komandolar yola çıkınca havaalanının elektrikleri valinin talimatıyla kesildi. Belediyemizin araçları da Tugay Komutanlığı etrafında arıza yaptı. Ayrıca, uçakların havaalanında indiği pistte de araçlarımız arıza yaptı. Komandoları alıp Ankara'ya götürecek olan kargo uçağı yere inemedi. Denizli'den 550 komandonun Ankara'ya gitmesini engellemesek ya biz burada olmazdık ya da darbe girişimi daha kanlı olurdu. Denizli'nin Milli Mücadele Günü 15 Mayıs'tır. Bundan sonra 15 Temmuz'da Demokrasi Bayramımız olacak" dedi.

Zolan, idam cezasının da geri gelmesi gerektiğini sözlerine eklerken, kalabalık sık sık 'Recep Tayyip Erdoğan', 'Dik dur eğilme bu millet seninle', 'Her Türk asker doğar' sloganları attı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr