Isparta'da dün darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında aralarında 12 CHP il yöneticisi ve üyelerinin de bulunduğu 65 kişi, "FETÖ darbe girişiminin propagandasını yapmak" "Devletin güvenliğini zafiyete uğratacak paylaşımlarda bulunmak" ve "Anayasal düzeni ortaya kaldırmaya teşebbüsü destekleyici propaganda yapmak" gözaltına alındı.

Gözaltına alınan CHP'lilerin isimlerinin Can Akyol, Hasan Aslan, Bilge Kaya, Hamza Pehlivan, Mehmet Dağdelen, Ömer Bildiren, Cahir Ertaş, Mehmet Bilik, Gültekin Yalçın, Hüseyin Özdemir, Mustafa Yağcıoğlu ve Mustafa Akygündüz olduğu öğrenildi. 

Isparta'da CHP'lilerin gözaltına alınmasından ardından CHP Gençlik Kolları açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada "15 Temmuz'da bir partiyi veya kişiyi desteklediğimiz için değil, demokrasiye ve halk iradesine inandığımız için darbenin karşısında durduk. Darbe ve OHAL fırsatçılığı yaparak üyelerimizi sindirmeye çalışanlar karşılarında Türkiye'nin en büyük gençlik örgütünü bulur. Gözaltına ve tutuklu bulunan tüm üyelerimiz derhal serbest bırakılmalıdır" denildi.

CHP'Lİ AKSÜNGER: AKP BU CADI AVINA SON VERMELİ

Öte yandan üyelerinin gözaltına alınmasına CHP'den "OHAL fırsatçılığı" tepkisi geldi. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "15 Temmuz darbe girişimi sonrasında emniyetin FETÖ'cü adı altında bir çok muhalif ismi gözaltına alarak bu olayı bir cadı avına dönüştürmesi kabul edilemez" dedi.

Hükümetin operasyonlar çercevesinde FETÖ ile ilgisi olmayan sol, Atatürkçü ve demokratlara yönelik kesimlere geniş bir operasyon yaptığını belirten Aksünger, "CHP'nin bu gruplarla hiçbir ilişkisi yoktur.

Hükümete muhalif paylaşımlar ve düşüncelerin suç kapsamına girmesi hukuka aykırıdır. İzmir'de kurduğumuz OHAL mağdurları masamıza şu ana kadar 27 kişi başvurdu. Bu isimlerin ortak noktası ise çeşitli sol sendika üyeleri ve demokrat kişiler olması. OHAL adı altında insanların hak ve özgürliklerinin çiğnenmesi ve görüşlerinden dolayı tutuklanmasına yönelik kaygılarımız bu gözaltılarla gittikçe artıyor. AKP'nin bu cadı avına bir an önce son vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr