15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yeni ifadeler yayınlanmaya devam ediyor. Tunceli Hozat 51. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Abdülkerim Ünlü'nün ifadesinde, "İzinli olarak Ankara'daydım. 14 Temmuz günü askeri lojmanlarda Genelkurmay Başkanlığı Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ile buluştum. Partigöç, bana 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Elazığ Sıkı Yönetim Komutanı olarak görevlendirildiğim darbe bildirisini ve çalışacağım personel listesini verdi. FETÖ ile bir bağlantım yok. Gülen cemaati ile bağlarımı 2015 yılında koparmıştım" dediği ileri sürüldü.   

'nın konuyla ilgili haberinde, Ünlü'nün itirafçı olmak istediği ancak son anda vazgeçtiği ileri sürülürken, “2015 yılında Gülen cemaatinden ayrıldım” ifadesinin ise 1995 olarak düzeltilmesini istediği iddia edildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan Genelkurmay Personel Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç ifadesinde, "Önce tatbikat, sonra tehdit var dediler, ardından böyle bir girişim olduğunu öğrendim" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr