Bodrum Dans Kulübü ve Bodrum Belediyesi işbirliğiyle 27- 29 Nisan ve 23- 30 Mayıs arasında düzenlenecek 18'inci Uluslararası Dünya Dans Şampiyonası öncesi bu şampiyonada görev alacak 15 ülkeden 35 genç Bodrum'a geldi. Aralarında dansçı, dans eğitmeni, yaşam koçu, halkla ilişkiler uzmanı, beden eğitimi öğretmeni, rehber, gazeteci, reklamcı ve turizmci gençlerin bulunduğu grup, bugün öğle saatlerinde Bodrum Dans Kulübü Başkanı Fatih Özvezneci ve yardımcısı Günce Deniz Çakır ile birlikte Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret etti. Özvezneci, Bodrum'da düzenlenecek ve 75 ülkeden yaklaşık 4 bin  profesyonel ve amatör dansçının katılacağı festivallerle ilgili bilgi verdi.

YARIŞMALAR HALKA AÇIK VE ÜCRETSİZ
AB ülkelerinden 27 gencin turizmde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye'ye gelerek her iki organizasyonda gönüllü yer almalarının çok önemli olduğunu belirten Özvezneci şunları söyledi:
"Bodrum her iki ayda turizm sezonunun başında dansçılarla dolacak. Kalede, Antik Tiyatro'da Cadde ve sokaklar dansçıların renkli gösterilerine sahne olacak. Tüm gösteriler ve yapılacak yarışmalar halka açık ve ücretsiz olacak. Avrupa'nın en büyük festivali olma özelliğini taşıyan Bodrum Dans Festivali'ni artık tüm dünya tanıyor ve büyük ilgi gösteriyor. Dans tutkunları Mayıs ayında dünya ve Türkiye şampiyonu dansçılarımızın Bodrum'da gösterilerini izleme fırsatı bulacak, gönüllü gençlerimiz yarışmanın organizasyonunda yer alacağı gibi  promosyon, medya ve tanıtım çalışmalarımızı sürdürecek."

Rusya'nın Kemerovo kentinde yaşayan uluslararası halkla ilişkiler uzmanı 27 yaşındaki Arina Ovohinnikova da, "İlk kez geldiğim Bodrum'da, bu organizasyonda görev almaktan çok mutluyum. İnanılmaz bir heyecan içerisindeyim. Bodrum ve Türkiye'ye ilk kez gelmemle birlikte burada kısa zamanda çok iyi izlenimler edindim" dedi.

KOCADON'DAN TAM DESTEK
Yaklaşık 40 dakika süren ziyaretin ardından konuklarla hatıra fotoğrafı çektiren Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise şöyyle konuştu:

"Dünya kültür tarih ve turizm kenti dans ve sanat festivalleri ile de ön plana çıkmayı başardı. Buraya gelen gençler 45 gün boyunca Türkiye ve Bodrum'un gönüllü tanıtım elçileri gibi çalışacaklar. 4 bin dansçının geleceği Bodrum, turizm sezonunun başında imajımızı çok olumlu etkileyecek görüntülere sahne olacak. İlçemize gelenler hem tatil yapacak, hem de uluslararası birçok yıldızı burada görme fırsatı bulacak. Biz de Bodrum olarak bu organizasyonun en işi şekilde düzenlenmesi ve tamamlanması için her türlü fedakarlığı yapacağız."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr