Muğla'ya Hizmet Götürme Vakfı, Dalyan Kanalı'ndaki Dalko İskelesi ve Denizkızı Restoran'ın bulunduğu noktalardan Ortaca ile Köyceğiz arasında araç geçişini sağlayacak feribot hizmete başladı. Düzenlenen törene Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Ortaca Kaymakamı Fatih Üzmezer, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Haluk Türkoğlu, Ortaca Belediye Başkan Vekili Mehmet Ali Avcı, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Huriye Duran Karateketir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Feribotun sefere başlamasıyla, arasında hiçbir köprü bulunmayan kanalın iki yaka arasında rahatlıkla geçiş sağlanabilecek. Aynı yere karadan ulaşmak için ise Köyceğiz Gölü“nün çevresinden dolaşılarak 80 kilometre yol gidilmesi gerekiyor. Ortaca ile Köyceğiz'in birleşmesinin yöre halkı için önemine değinen Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten doğayı, tarihi ve kültürü koruyarak iki bölgeyi birleştirdiklerini dile getirdi. Dalyan kanalından Köyceğiz'e iki adet geçiş noktası belirlendiğini hatırlatan Köten, "Kapalı zarf usulü ihaleye çıkardık. 1 No'lu geçiş güzergahı ihalesini Dündar Metin ve Soner Yalılı ortaklığındaki işletme kazandı. Vakfımızın denetiminde olan feribotu vatandaşlarımız güvenle kullanabilirler" dedi.Dalko İskelesi ile Köyceğiz İlçesi Çandır Köyü'nde bulunan Kaunos Kazı evi iskelesi arasındaki güzergahta geçişi sağlayacak olan feribota ilk olarak Ortaca Kaymakamlığı'nın aracı koyuldu.

Dalyan Mahallesi'nden Köyceğiz İlçesi'ne geçmek isteyenler araçları ile iki ilçe arasındaki 80 kilometrelik yolu kat etmek yerine karşı kıyıya 150 metre mesafedeki Çandır'a 5 dakikada ulaşabilecek. 12 metre boyunda 4 metre 80 santimetre enindeki feribotun 6 ton taşıma kapasitesine sahip olduğu bildirildi. Feribot sayesinde 2 adet otomobil, bir minibüs ve otomobil, bir traktör ve bir otomobil aynı anda feribot ile karşıdan karşıya geçebilecek. Bu hizmet karşılığında otomobiller için 25 TL, minibüs ve traktörler için 35 TL, motosikletler için 10 TL, bisikletler için ise 5 TL ücret ödenecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr