Bursa'da gölete girip serinlemek için Uludağ'ın eteklerine çıkan, yaşı küçük 4 çocuk, havanın kararmasıyla ormanlık alanda kayboldu. Bulundukları bölgede mahsur kalan çocuklar, arama kurtarma ekiplerinin 5 saat süren çalışmaları sonucunda hafif yaralı bir şekilde kurtarıldı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde oturmakta olan Oktay Bulut(14), Berkant Çetin(15), Ali Korkuş(14) ve Atilla Keskin(13), serinlemek için Uludağ'ın eteklerinde bulunan Balaban Mahallesi'nin yakınlarındaki gölete gitti. Burada gölete girdikten sonra dönüş yoluna geçen çocuklar, havanın kararmasıyla kayboldu. Yerleşim alanından yaklaşık 8 kilometre uzaklıktaki ormanlık alanda mahsur kalan çocuklar, yanlarında bulunan cep telefonuyla polisi aradı. Havanın kararması ve ormanlık alan olması sebebiyle çocukları bulamayan polis, durumu kurtarma ekiplerine bildirdi.

ÇOCUKLAR 5 ST SÜREN ÇALIŞMANIN ARDINDAN KURTARILDI

Olay yerine Nilüfer Arama Kurtarma (NAK), AFAD ve İtfaiye ekipleri sevk edildi. Mahsur kalan çocuklarla iletişime geçen kurtarma ekipleri, sarp ve engebeli arazide 5 saat arama yaptı. Çocukların yardım çığlıklarını duyan ekipler, halat yardımıyla mahsur kaldıkları yere ulaştı. Çocuklardan Oktay Bulut'un ve Berkant Çetin'in yaralı olması nedeniyle ilk müdahaleleri mahsur kaldıkları yerde yapıldı. Daha sonra Balaban Mahallesi'ne indirilen gençler ambulansa alınarak Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Çocuklar tedavilerinin ardından ailelerine teslim edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr