Yurtlarında çocuklara tecavüz olaylarıyla gündeme gelen Ensar Vakfı’na, Devlet Hava Limanları İşletmesi’nden (DHMİ) alınarak tahsis edilen Urla Zeytineli’ndeki koyda yer alan tesislere, “depreme dayanıksız” raporuna karşın tadilat izni verildi. Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a armağan edildiği ileri sürülen yapıların da yer aldığı kaçak Urla Villaları’na komşu olan koyu “kapatan” Ensar Vakfı, buradaki tesisleri, çocuklara ve gençlere yönelik “kamp” amacıyla kullanmayı planlıyor.

 

‘Benim oğlan hallediyor’

İhalenin feshine yardımcı olan “depreme dayanıksız” raporu, koyun Ensar’a tahsis edilmesinin ardından bu kez vakfın karşısına dikildi. Tesisteki tadilatlar için izin almasını engelledi. Ancak konu Ensar olunca kapılar bir bir açıldı. Vakfın, CHP’li Urla Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gerekli izinleri aldığı öğrenildi. Belediye ve bakanlıktaki işlemlerin Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker’in oğlu Yakup Eker tarafından yürütüldüğü ortaya çıktı.

Ensar Vakfı İzmir Şube Başkanı Mehmet Eker, Cumhuriyet’in soruları üzerine Zeytineli’ndeki tesislerle ilgili şunları söyledi:

“Oranın bazı sorunları vardı. Bir evrak bekliyoruz, o da geldi mi tadilat başlayacak. Daha önce belediyeyle bir sıkıntı vardı. Deprem zamanında biri ‘bu binalarda oturulmaz, çürük’ demiş. Ama belediyeyle falan şu anda işimiz bitti. Vakıf genel merkezi, benim oğlana yetki verdi. Konuyla o ilgileniyor.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr