DİSK BAŞKANI KANİ BEKO: Herkes sahip çıkmalı

23 Nisan bizim için zor zamanların aşılması için ayağa kalkışın ifadesidir. Dolayısıyla esas zor zamanlarımızda bugüne daha çok sahip çıkmamız, daha büyük bir kararlılıkla kutlamamız gereklidir. Ne yazık ki bugün ülkemizde otoriter tek adam yönetiminin milli iradeyi ikame etme anlayışı, TBMM’yi ve onu temsil eden değerlerin aşınmasını gündemine almıştır. Ulusal mücadeleye saygısı olan, laik Cumhuriyetin önemini bilen, ulusal kahramanlara ve şehitlere saygısı olan herkesin, toplumun her kesiminden insanımızın 23 Nisan’a sahip çıkması gerekir. Cumhuriyet Gazetesi’nin 23 Nisan’ı sahiplenmesini anlamlı buluyorum.

 

 

BİRLEŞİK KAMU İŞ GENEL BAŞ-KANI HASAN KÜTÜK: Kutlamamız engellenemez

Bu ülkenin tarihinde bu kadar önemli olan bir günün kutlanması çeşitli gerekçelerle, bahanelerle engellenemez. İnsanların can güvenliğinden sorumlu olan siyasal iktidarın terör gibi çeşitli bahalere sığınarak bu ülkenin tarihinde, kurtuluşunda ve kuruluşunda bu kadar önemli olan bir günü iptal gerekçesi, o büyük devrimcinin cocuklara armağan ettiği günü iptal gerekçesi kabul edilebilir değildir. Çocuklarımızla, yurttaşlarımızla bugün anlamıyla, değeriyle kutlanılmalıdır. Şehitler bizim şehitlerimizdir. Şehitlerimiz üzerinden böyle önemli, anlamlı bir günün kutlanması engellenmemelidir.

 

 

İSTANBUL ESKİ BARO BAŞKANI AVUKAT TURGUT KAZAN : Kutlamayanlar utansın

TBMM Başkanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu’da TSK’nın yürüttüğü operasyonlar ve gelen şehit haberleri nedeniyle 23 Nisan resepsiyonunu iptal etmesi üzerine gazetemizin 23 Nisan resepsiyonu düzenlemesini yorumladı. Kazan, iptal edilen resepsiyonu gazetemizin düzenlemesini ‘çok güzel bir davranış’ şeklinde tanımlayarak, “23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti devleti için önemli bir gün. Bu önemli günü Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları, Türkiye Cumhuriyeti kurumları ile basın yayın organlarının kutlaması çok güzel. Kutlamayanlar utansın.

 

 

 

İSTANBUL TABİP ODASI BAŞKANI PROF. DR. SELÇUK EREZ: Unutturmak büyük ayıp

Prof . Dr. Selçuk Erez ise TBMM Başkanlığı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunun şehitleri gerekçe göstererek iptal etmesini eleştirdi. Erez, gazetemizin yaptığı “alternatif resepsiyon” ile ilgili “Çok güzel ve mutluluk verici” sözleriyle değerlendirdi. Erez, özetle şunları söyledi: “Türkiye’de çocuk haklarını önemsemek ve bunu vurgulamak için Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan bayram olarak armağan edilmiş ve TBMM açılmıştır. 23 Nisan, Cumhuriyet için en önemli ve kutsal bir tarihtir. Böylesi önemli bir günü benimsemek yerine, unutturmaya çalışmak yapılabilecek en ayıp, en kabul edilmez durumdur.

 

 

ALEVİ BEKTAŞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI BAKİ DÜZGÜN: Yasaklar ülkesi olduk

Bugün bu ülke yasaklar ülkesi haline gelmiş ve sokaklarda insanlar acaba nerede bomba patlayacak korkusu ile yaşıyorsa bunun sorumlusu AKP hükümeti ve saraydır. İnsanlar paranoyak hale getirildi. İlk önce bu ülkede Cumhuriyet değerleri kaldı mı diye sormak lazım. Devlet tek mezhebin innacı doğrultusunda yönetiliyor. Cumhuriyetin toplumsal değerleri ve bir arada yaşama kültürü yok edilerek ülke yönetilir hale geldi. Cumhuriyet Gazetesi de bu değerleri savunan bir çizgide yayın yapıyor. Cumhuriyetin bunu sahiplenmesinı anlamlı buluyoruz.

 

ELEŞTİRMEN-YAZAR HİKMET ALTINKAYNAK: İYİ Kİ CUMHURİYET VAR

İyi ki Cumhuriyet gazetesi var. 23 Nisan’ı kutlamaktan kaçan, çeşitli bahanelerle kutlamayan, aslında Cumhuriyet’in sahip olduğu değerleri yok saymaya çalışan bir zihniyete dur diyor; 23 Nisan resepsiyonu verme görevini üstleniyor. Ne güzel, yürekten kutluyorum, destekliyorum! Cumhuriyet’e sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr