Gazetemiz muhabiri Kemal Göktaş yazılı haber dalında 22 Şubat 2016 günü “Sınırı IŞİD emiri ile yönetmişler” başlıklı haberi ile ödüle değer bulundu. Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül de MİT TIR’ları haberiyle halkın haber alma hakkına sahip çıktıkları için Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödüller, Göktepe’nin doğum günü olan 10 Nisan’da düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Manşette yayımlanmıştı

Jüri bu yıl yazılı ve görüntülü haber ödülü dallarında ikişer haberi, ödüle değer gördü. Yazılı haber ödülünü Cumhuriyet ve Birgün aldı. Gazetemiz muhabiri Kemal Göktaş, “Sınırı IŞİD emiri ile yönetmişler” başlığı ile manşetten yayımlanan ve sonraki günlerde de devam eden haberi ile ödüle layık görüldü. Haberde, IŞİD’e katılanlarla askerlerin girdiği kirli ilişkileri ortaya konuluyordu. Birgün Gazetesi’nden Erk Acarer de 8 Ocak 2016 tarihli “Diyanet’ten fetva: Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!” başlığı ile yayımlanan haberiyle yazılı haber ödülüne değer görüler diğer isim oldu.

Bu yılki yarışmada İMC TV Kameramanı Refik Tekin, Cizre’nin Cudi Mahallesi’nde ölü ve yaralıları almak için beyaz bayrakla gidenleri izlerken polisin açtığı ateş sonucu yaralanmış, yere düşmesine karşın kamerasını kapatmamış ve çekim yapmaya devam etmişti. Tekin, akıllara kazınan çekimi ile görüntülü haber ödülüne değer görüldü. Dicle Haber Ajansı (D) Muhabiri Devran Toptaş da, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin Diyarbakır Sur’da, Dört Ayaklı Minare’nin önünde vurulduğu anı gösteren haberiyle görüntülü haber ödülüne değer görüldü.

Sınırı IŞİD emiri ile yönetmişler

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr