Ankara Kızılay'da Mart ayında 37 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısı sonrasında Cumhuriyet Gazetesi patlama ile ilişkilendirilmeye çalışılmış, sosyal medyada konu ile ilgili algı yönetimi ile gazetemiz hedef gösterilmişti.

Bu iftiraya AKP'ye yakın gazeteciler de ortak olmuş, ancak Cumhuriyet'in olay ile ilgili olmadığının kısa bir süre sonra anlaşılmasıyla iddialara destek veren gazeteciler bu ifadeleri Twitter adreslerinden kaldırmak zorunda kalmışlardı.

Twitter'da bir çok isim ve kurumu hedef göstererek operasyon aracı olarak kullanılan 'Üst akıl oyunu' hesabının üst düzey bürokrat isimler tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Utanmadan Cumhuriyet'i hedef gösterdi... Şimdi tutuştu

'Provokatör' suçlama mesajlarını silmek zorunda kaldı

onyediyirmibes.com'un haberine göre; Aydoğan Öztürk adlı kişinin Danimarka'da hayatının tehlikede olduğu gerekçesi ile yaptığı şikayet sonucunda, Twitter'da troll hesap olarak bilinen 'üst akıl oyunu' hesabının kime ait olduğu ortaya çıktı.

Sözkonusu hesaplardan bir çok kişinin hedef gösterilmesi tehdit edilmesi sonucu yapılan şikayet üzerine Danimarka'da açılan davada hesaba ait bilgiler dava dosyasına girdi.

Belgelerde geçen isimlerin ve bilgilerin doğru olduğunu teyit etmek için yapmış olduğumuz kontrollerde ise sözkonusu evraklarda geçen mail adresi ve telefon numarasının hesaba ilişkili bilgilerle aynı olduğu sonucuna ulaştık. İddialara ve yazışmalarda geçen bilgilere göre hesap Aydoğan Öztürk isimli bir şahış üzerine açılmış durumda. Araştırmalarımızda bu ismin daha önce Türk Hava Yolları'nda çalıştığı bilgisine ulaşılıyor. Aydoğan Öztürk'ün halihazır durumdan rahatsız olması ve şikayet etmesi sonrası ise açılan davada hesabın Kemalettin Topdemir adlı şahıs tarafından kullanıldığı bilgisine yer veriliyor.

TÜRKİYE'DE DE ŞAHIS HAKKINDA ŞiKAYET MEVCUT

Sözkonusu hesabı kullanan Tokdemir hakkında göndermiş olduğu mail adresi nedeni ile 'makul şüphe' ile inceleme kararı çıkartılmış. Tokdemir'e ait olduğu anlaşılan IP numarasından yazılan e-mailde tehdit içerikli ifadeler ve 'ben canlı bombayım', 'Muş büromdan yazıyorum ve kimseden korkum yok Allah ve onun askerleri uğruna ölmeye hazırım' ifadeleri yer alıyor.

İşte o belgeler:

HESABI ÜST DÜZEY iSiMLER DE KULLANIYOR

Hesabın bilgileri ile birlikte şikayetçi Aydoğan Öztürk'ün bazı whatsapp konuşmaları da dosyaya eklendi. Sözkonusu soruşturma dosyasında "Aydoğan Öztürk hayatının tehlikede olduğundan korkuyor ve ona zarar verileceğinden endişe etmektedir' ifadeleri kullanılıyor. Yine söz konusu yazışmada şikayetçinin Türkiye'ye seyahat etmemesi tavsiye edildiği belirtilerek whatsapp yazışmaları dosyaya ekleniyor..

Whatsapp yazışmalarında ise "üstakıloyunları" hesabının 1 üst düzey bürokrat, 1 üst düzey bürokrat yardımcısı ve 1 üst düzey yargı mensubu tarafından kullanıldığı bilgilerine yer veriliyor. (Bu üst düzey isimleri yazışmada iddia olarak verildiği ve henüz kesinleşmediği için açık olarak vermiyoruz) İddialara göre Kemalettin Topdemir bu üst düzey brüokratlarka ilişkili bir şekilde Twitter hesabını yönetmeye devam ediyor. Şahsın piyasada ise 'Ben Saray'ın danışmanıyım, istihbarattanım' sözleri ile ilişkilerine devam ettiği iddia ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr