CHP milletvekili Mehmet Tüm, tutuklu Cumhuriyet yöneticilerini Silivri’de ziyaret etti. Tüm, tutuklu Cumhuriyet’çilerin şu mesajlarını paylaştı:

Akın Atalay: Bizi destekleyen dayanışma içinde olan herkese teşekkür ederiz. Neden hapsedildiğimizin, neden akla ve mantığa aykırı bir suçlama ile karşı karşıya kaldığımızın farkındayız. Bu farkındalığın gereği olarak dimdik, dirençli bir şekilde ayaktayız. Umutlu ve gerçekten huzurlu ve mutluyuz.

Murat Sabuncu: Cumhuriyet yönetenleri, yazarlarını tutuklayarak; bağımsız, sorgulayan tüm gazetecilere bir mesaj vermek istediler: Biz bir iftira ile sizi alır cezaevine tıkarız. Türkiye’de sorun sadece bizim değil, hepimizin. Ülkemizle ilgili kaygılarımız var. Hukuk herkese lazım. Sayın Kılıçdaroğlu’na ilgisi için teşekkür ediyoruz.

Ahmet Şık: Yargı iktidara tetikçilik yapıyor. Onlara sormak lazım, sizin evladınız, anne babanızın çocuğu yok mu? Beş ayda beş tane dava açtınız. Açtığınız bu davalar yarın AİHM’den dönünce ne yapacaksınız? AİHM Türkiye’de bağımsız yargının olmadığını görüyor, biliyor.

Güray Öz: Moralimiz yerinde, ilk gün nasıl girdiysek, çıktığımızda da öyle olacağız. Ülkemizin gidişatından kaygılıyız. Bizimle dayanışma içinde olan herkese çok teşekkür ederiz. Herkesi çok özledim.

Hakan Kara: 220 gündür cezaevindeyiz. Oysa aleyhimize tek bir kanıt bile yok. Hiçbirimizde ByLock yok. Bu seferde ByLock’çular sizi aramış diyorlar. Tam bir hukuk rezaleti yaşıyoruz. Bu hukuksuzluk bir an önce son bulmalı.

Bülent Utku: Zeytinliklerle ilgili verdiğiniz mücadele çok haklı ve gerekliydi. Şimdilik rant peşinde koşanlar durdu. Antidemokratik bir Türkiye için koşanlar da aynı şekilde durdurulmalıdır. Buna ihtiyaç var.

Turhan Günay: Düşünce özgürlüğü olmayan bir hayat yaşadım. Çok tutukluluklarım ve gözaltılarım oldu. Galiba bu Türkiye’de gazeteciliğin kaderi haline geldi. Düşünce özgürlüğünün değerini çok iyi biliyorum ve bunu elde etmek için çalışacağım. Bunu birlikte başaracağız. Bundan eminim.

Önder Çelik: Bizler iyiyiz. Asıl sorun ülke için kaygılarımız var. İnanıyorum ki bu kaygıları birlikte aşacağız.

Oğuz Güven: Biz düşünce ve ifade özgürlüğü için mücadele ederken, şimdi karşımıza niyet okuma cezası çıktı. Dünyaya bunu anlatamazlar. Umutla, adaletin adil dağıtıldığı hiç kimsenin düşüncesinden dolayı yargılanmadığı bir Türkiye için mücadele edeceğiz.

Mustafa Kemal Güngör: Hep beraber mücadelemiz devam ediyor. Bu karanlık günler bitecek. Bizlerle dayanışma gösteren tüm dostlara teşekkür ederiz.

Emre İper: ByLock’la hiçbir ilgim yok. 63 gündür haksız yere tutukluyum. Adaletin bir an önce düzeltilmesini talep ediyorum.

Yanlarına kalmaz

Sözcü gazetesi muhabiri Gökmen Ulu’yu da Silivri’de ziyaret eden Tüm, Ulu için de “Morali yerinde gördüm. ‘İyi olduğunu, asıl kaygısının demokrasi mücadelesi veren dışardaki dostları olduğunu, ifade etti” bilgisini verdi. Tüm, ziyaretin ardından “Hiçbir kötülük ve zulüm, yapanın yanına kâr kalmayacaktır” dedi.

Üzgün, endişeli, öfkeli, kararlı ve umutluyuz

CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay’ı Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Atalay’ın Cumhuriyet Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve avukat Mustafa Kemal Güngör’le aynı hücreyi paylaştığını belirten Yarkadaş, “Sağlıkları ve moralleri yerinde. Haksız ve hukuksuzca tutulduklarını ve bunların siyasi süreçler olduğunu biliyorlar. Suç işlemedikleri için de rahatlar” ifadesini kullandı. Akın Atalay, Yarkadaş aracığılığıyla gönderdiği mesajda özetle şunları kaydetti:

“Üzgünüz; ancak kendimiz için değil... Ülkemiz için üzülüyoruz... Endişeliyiz; çünkü toplum her alanda büyük bir çözülme yaşıyor... Öfkeliyiz; çünkü burada hapsedilen ve yargılanan, bizlerin şahsında Cumhuriyet gazetesidir... Onun şahsında ise gazetecilik mesleği ve basın özgürlüğüdür... Kararlıyız; öfkemizin esiri olmayacak ve bize bu zulmü yapanlara benzemeyeceğiz... Asla onlar gibi davranmayacağız... Suçsuz ve günahsız oldukları için değil; insan oldukları için herkesin temel haklara sahip olduğunun bilincinde olacağız... Kin ve intikam beslemeyecek, adil ve dürüst olmaya devam edeceğiz. Ve umutluyuz, coşkuluyuz; çünkü bugünlerin geçeceğini de biliyoruz. Her gecenin sabahı, her kışın baharı vardır. Umudumuz ve direncimiz taptazedir. Herkese tüm dostlara selam olsun...”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr