Yönetici ve yazarlarımıza operasyon başlatıldığı günden beri ayaktayız. Okurlarımız da gece gündüz bizimle. Önceki geceki nöbette, yazarlarımız Hikmet Çetinkaya ve Aydın Engin ile muhasebe müdürümüz Günseli Özaltay ve eski muhasebe müdürümüz Bülent Yener’in serbest kalmalarının sevincini yaşadık. Grup Yorum’un ezgileriyle, halay çektik, hüzünlendik... CHP’li Devrimci Demokratlar, Beylikdüzü Altıok Fikir Atölyesi yanımızdaydı. Divriği Kültür Derneği, ‘Tutuklu gazeteciler onurumuzdur’ pankartıyla, Birleşik Halk Platformu, ‘Özgür basın susturulamaz’ pankartıyla geldi.

Birleşik Halk Platformu sözcüsü Ruhi Aslan, “1976’dan beri bu gazetenin okuyucusuyum. Herkesi Cumhuriyet’le dayanışmaya çağırıyorum” dedi. CHP’li Devrimci Demokratlar Sözcüsü Necdet Saraç da Türkiye’deki bütün muhalif güçlere yan yana gelme çağrısı yaptı: “Bu ağır ortamda insanları mutlu ve umutlu yapacak hamleler yapılması lazım. 24 Temmuz’da İstanbul Taksim’de CHP’nin yaptığı gibi bir mitinge ihtiyaç var. Türkiye’deki bütün demokrasi güçleri ortak bir hamle bekliyor. Bu hamleyi de CHP’nin yapması lazım. Bu anlamda Cumhuriyet’in önündeki nöbet bir simge.”

CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, konser sonrası mikrofonu aldı. Cumhuriyet gönüllülerine seslendi. Siyasetin sustuğu yerde şiddetin konuştuğunu belirterek, “Diyarbakır’da 10 şehidimiz var. Kötü yönetilmenin bedelini canlarıyla ödediler” dedi. Şeker, Cumhuriyet gazetesinin bu ülkede yaşanan suçları Türkiye’nin gözleri önüne serdiği için hedef alındığını vurguladı.

Nöbetin nabzı...

70 yaşındaki okurumuz Elif Özdemir, soğuğa aldırış etmeden nöbete devam edenlerden. ‘Cumhuriyet yoksa biz de yokuz’ dedi. İlk andan itibaren yanımızda olan Gençlik Muhalefeti üyeleri, nöbete gitar ve sazla, şarkıyla, sözle devam etti. Öğrencilerin “Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” şarkısına, bahçedekiler de eşlik etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr