İçişleri Bakanlığı, İstanbul Taksim’deki 4 kişinin öldüğü bombalı saldırı sonrası eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle arandığını duyurduğu IŞİD militanları Savaş Yıldız ve Hacı Ali Durmaz’ı “aranan terörist” sitesine ekledi.

Cumhuriyet, terör örgütü IŞİD üyesi oldukları ve sansasyonel eylem planladıkları iddia edilen Savaş Yıldız, Hacı Ali Durmaz ve Yunus Durmaz’ın yakalanması için tüm il emniyet müdürlüklerine talimat verilmesine karşın, bu üç ismin İçişleri Bakanlığı’nın www.terorarananlar.pol. tr uzantılı “aranan terörist” sitesinde yer almamasını gündeme getirmişti. Gazetemizin haberi üzerine İçişleri Bakanlığı hakerete geçti. Bakanlık, “aranan terörist” sitesinde 1997 Gaziantep nüfusuna kayıtlı Hacı Ali Durmaz ve 1983 Adana doğumlu Savaş Yıldız’ın isimlerini “mavi” listeye ekledi. Savaş Durmaz, HDP’nin Mersin ve Adana il teşkilatlarına yönelik bombalı saldırının failiydi. Mavi kategoride aranan teröristlerin yakalanmasına yardımcı olanlara 1 milyon 500 bin TL para ödülü veriliyor. Buna karşılık IŞİD’in Gaziantep emiri Yunus Durmaz’ın adı yine listeye girmedi. Durmaz, 10 Ekim Ankara katliamı kapsamında mahkeme kararıyla aranıyor.

14 kişiye yakalama emri

102 kişinin öldüğü Ankara katliamına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine mahkeme IŞİD’in Antep emiri Yunus Durmaz ile bağlantılı olan 14 kişi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr