CHP'li Kayışoğlu, İPEKİŞ’in Bursa’da Cumhuriyet dönemine ait simge yapılardan birisi olduğunun altını çizdi. Bursa’da koza üretimi ve ipek böcekçiliğinin teşviki için İPEKİŞ’in kurulduğunu hatırlatan Kayışoğlu, mahkemenin durdurma kararına rağmen yıkımın gerçekleştirilmesini ise 'mafyavari bir yöntem' olarak nitelendirdi.

Kültürpark’ın bitişiğindeki 32 dönümlük İPEKİŞ arazisinin manevi değerinin ekonomik değerine kurban edildiğini dile getiren Altaca Kayışoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda, oturum açılışında söz alarak İPEKİŞ’le ilgili mahkeme kararına uyulmamasını şu sözlerle eleştirdi:

MAFYAVARİ YÖNTEMLERLE YIKIYORLAR

"Cumhuriyet döneminin en önemli kazanımlarından birisi olan İPEKİŞ yıkılarak yerine 250 otel yapılmak isteniyor. Proje, Büyükşehir ve Osmangazi Belediyesi tarafından onaylanmıştır. Alınan yıkım kararına karşı mahkemeye başvurulmuş, mahkeme tarafından yıkımla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verilmiştir. Mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar kanunun dolanıldığı, mahkeme kararlarının yok sayıldığı mafyavari bir yönetim olmamıştır. Oldu olacak mahkemeleri KHK’larla kapatın bari insanlar mahkeme kapılarında sürünmesinler. Ve umarım bu son kanun tanımazlığınız olur."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr