15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan 'FETÖ' soruşturması kapsamında tutuklananlar, "Örgüte girerken kendilerine yemin ettirildiğini, örgüt hakkında bildiklerini anlatmaları halinde 'çarpılma' endişesi taşıdıklarını" söyleyince bazı cumhuriyet başsavcılıklarınca, Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan görüş talep etti.

Diyanet'ten skandal 'baba kızına şehvet duyarsa' fetvası

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da, talep üzerine yolladığı görüş yazısında, söz konusu yeminin hükümsüz olduğunun belirtildiği bir görüş yazısı yayınladı.

Görüş yazısı şöyle:

"Bir kimsenin yaptığı yeminin ailesine zarar vermesi halinde bile hemen o yeminin bozulması emredilmişken, aileye göre çok daha fazla insanın, bütün bir milletin ve ümmetin aleyhine sonuçlar doğuracak ve onlara zarar verecek hususlarda yapılan sözde yeminlerin, yemin oldukları farz edilse bile ivedilikle bozulması gerektiği açıktır. İslami yaklaşıma göre dinen gayri meşru sayılan birçok hususu meşru gören ve bizatihi şer kaynağı olduğu su götürmez bir gerçek olan bir yapıya dahil olurken yaptırılan yeminin dinen herhangi bir geçerliliği olmaz. Böyle geçersiz bir yemine bağlı kalma adına şerre alet olmak, ancak yemin sahibinin Allah katındaki suç ve günahını artırır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr