İddiaya göre, Balıkesir'in Ayvalık İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün, kurumda çalışan 7 kişi hakkında aileleri, hangi sendikalara üye oldukları, hükümet hakkındaki düşünceleri ve siyasi görüşlerini içeren fişleme yaptı. Aygün, ardından da peroneli hakkındaki fişlemeleri geçen 8 Aralık'ta AKP Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'e e-posta ile gönderdi. Haklarında fişleme yapıldığını, geçen şubat ayında masalarına bırakılan, bu e-posta içeriklerinin fotokopileri ile öğrenen personel, Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne şikayetçi olup, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü, savcılığın talimatıyla Aygün'ün makamındaki bilgisayarına incelemek üzere el koydu.

Soruşturma sürerken Aygün'ün, "Sayın Başkanım, istemiş olduğun bilgi notu ektedir. Allah'a emanet olun. İyi çalışmalar" notuyla AKP Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp'e e-posta olarak gönderdiği fişleme listesinin altına düştüğü ikinci bir notta ise "Bunların tamamı siyaseten AK Parti'ye karşı olup, Memur Sen'e bağlı sendikaya üye olmadıkları halde bu sendikanın temsilcisi ve eşini kullanarak kendilerini güvende ve güçlü görmektedirler ve kurumun hizmetini engellemeye çalışmaktadırlar" dediği ileri sürüldü.

"TEHLİKELİ BOYUTLARDA CUMHURBAŞKANIMIZA DÜŞMANLIĞI VARDIR"

Aygün'ün fişleme listesinde bulunan bir kamu emekçisi için,"Hükümeti eleştirir, verilen işi yapmamakta direnir. Genç personeli etkileyerek hizmeti engeller. Göreve başladığımda Zaman Gazetesi abonesiydi, kuruma gelmesini yasakladım. Bunun üzerine kurumda gruplaşmalar oluşturmaya ve işleri engellemek için her türlü entrikalara girişti. ...Sürekli devlet büyüklerimizi, bakanlık politikalarını eleştirir. Bunları hiç çekinmeden yapar. Hiçbir sendikaya üye değildir. ...Tehlikeli boyutlarda Sayın Cumhurbaşkanımıza düşmanlığı vardır" denildiği öne sürüldü.

"PARTİYE KARŞI ÇIKANLARI DESTEKLEMEKTEDİRLER"

Bir diğer personelin ise Memur Sen'e bağlı sendikanın temsilcisi olduğu notu düşülürken, "Kurumda ağabeyi ve eşiyle birlikte aileden üç kişidirler. Siyaseten partiye karşı çıkanları desteklemektedirler. Sendika kanadını kullanarak kendisini güçlü ve aynı zamanda siyaseten zarar verilemez olduğu kabulüyle hareket etmektedir. Kurum çalışmalarını engellemektedir. Sendikayı kullanarak burada belirtilen cemaatçi ve hükümet düşmanlarına destek vermektedir. Sendikayı kullanarak il müdürlüğünü yanlış yönlendirmekte ve burada oluşan AK Parti düşmanlarına destek oluşturmaktadır" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Aygün'ün yine başka bir personeli için de "Siyaseten AK Partili olması düşünülemez. Rahmi Gençer (CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı kastediliyor) onun için önemlidir" ifadelerine yer verdiği idialar arasında yer aldı.

SENDİKADA ŞİKAYETÇİ OLDU

KESK Balıkesir Şubesi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Sonuçta bir mağduriyet var. Böyle jurnalci bir ortam olması çok kötü. Bu sadece Ayvalık'a özgü değil ama bu çalışma barışını bozar. Orada iş de üretilemez. Orada nahoş bir ortam var. Bu ortamın düzeltilmesi gerekiyor. Aynı ortam devam ederse kangren olur" denildi. Açıklamada, konunun adli makamlara intikal ettiği belirtilerek, takipçisi olunacağı da vurgulandı.

KESK'e bağlı Tarım Orkam-Sen kurumdaki fişlemelerle ilgili Ayvalık İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca sendika, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na, Balıkesir Valiliği'ne dilekçeler yazdı. Bu süre içerisinde soruşturma açması beklenen Ayvalık Kaymakamlığı'nın ise konunun Cumhuriyet Savcılığı'na yansıdığı gerekçesiyle soruşturma açmadığı ifade edildi.

AKP'Lİ KAYLP: YALAN

AKP Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, fişleme iddialarının yalan olduğunu ifade ederken, Ayvalık İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde görevli personelin tamamı birbiriyle kavgalı olduğunu söyledi. Kayaalp, "Müdürün bilgisayarına girip, fişleme iddialarıyla ilgili yazışmaları ona mal etmeye çalışıyorlar. Saçma sapan bir şey. İsmi geçen kişiler, görüştüğümüz insanlar, neden böyle bir şey olsun? Müdüre karşı ciddi bir öfke var. Mail atıldığı tarihte, burada bile değil. Kendisi o tarihte Ayvalık dışındaydı. Bu iddiaları ciddiye almıyoruz" dedi. Kayaalp, haklarını yasal yollardan arayacaklarını da kaydetti.

Ayvalık İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yusuf Aygün ise konunun adli makamlara yansıdığını belirtip, şu an herhangi bir şey konuşmak istemediğini söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr