Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani ile Ankara'da basın toplantısı düzenledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından satırbaşları şöyle:

"Arnavutluk Balkanların barış ve istikrarı için kilit bir ülkedir. Son yıllarda Arnavutluk'un Sırbistan ile ilişkilerin normalleşmesi sonrası izlediği yapıcı politikayı takdirle izliyoruz

Arnavutluk ile ticaret hacmimiz 300 milyon doları aştı bu rakam bizler için yeterli değil. Serbest ticaret anlaşmamızın yatırımlar hizmetler ve tarım ürünlerini kapsayacak şekilde genişletilmesini ekonomik ilişkilerimizde yeni bir sıçrama yakalamasını temenni ediyoruz.

İkili ticaret hacmimizin en az 1 milyar dolara çıkması hedefimizdir. Arnavutluktaki yatırımlarımız 3 milyar dolara, istihdam gücü ise 9 bin kişiye ulaştı. Enerji tarım alt yapı turizm imalat gibi sektörlerde Arnavutluk müteşebbislerimize cazip imkanlar sunuyoruz.

Terörle mücadele konusunu da ele aldık. Her iki ülkenin milli güvenliği için tehdit oluşturan FETÖ konusunu görüştük, bu konudaki desteği sebebiyle Sayın Nishani'ye teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye'ye tehdit unsurlarının Arnavutluk'tan arındırılması bizim de haklı beklentimizdir. Arnavutluk emniyeti ile verimli bir işbirliği içerisindeyiz.

Eğitim programları düzenliyoruz. İnşallah bundan sonra da bu işbirliğini geliştireceğiz. Ülkemizde yaşayan Arnavut kökenli kardeşlerimiz bizler için birer kültürel zenginliktir.

13 Mayıs 2015 tarihinde Nishani ile temelini attığımız Namazgah Camii hızla yükseliyor. Bu iki ülke arasındaki sarsılmaz dostluğun nişanesi olacaktır. İnşallah kısa zamanda bitirip kardeşlerimize hediye edeceğimize inanıyorum.

Kosova'nın tanınmasına yönelik desteğimiz sürecektir. Önümüzdeki hafta da Kosova Cumhurbaşkanı misafirim olacak, onunla da bu gelişmeleri tekrar gözden geçireceğiz.

Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi biz Arnavut kardeşimizi bizden sayarız uzak görmeyiz."

'El BAB, TAMAMEN ASKERİMİZN KUŞATMASI ALTINDA'

El Bab, tamamıyla askerimiz ve ÖSO'nun kuşatması altında. İnşallah bu operasyon daha da fazla uzamadan bu kent düşer.

'SUİKASTÇİ, FETÖ'CÜ, BU KESİN'

Rus Büyükelçi Karlov'un suikastçisi, FETÖ'ye mensup, bunu gizlemeye gerek yok. Bağlantılar FETÖ'yü gösteriyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr