Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) heyetini ne konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle:

Türkiye adları farklı da olsa aynı saiklerle hareket eden ve birbirirleriyle yakın ilişki içinde olan terör örgütlerinin ortak saldırısı altındandır. 15 Temmuz'da FETÖ milletimize saldırdı. Bu hain yapı başarılı olamayınca nöbeti diğerleri devraldı. Bölücü terör örgütü PKK tarafından 15 Temmuz'dan bu yana yapılan saldırılarda çok sayıda vatandaşımız şehit oldu. Son olarak Diyarbakır'da 7 şehidimiz, Van'da 3 şehidimiz, Elazığ'da bugün itibarıyla 5 şehidimiz ve 217 yaralımız var. Son olarak da Bitlis'te mayın patlaması sonucu 5 askerimiz ve 1 korucumuz şehit oldu.

Türkiye FETÖ ile mücadele ederken PKK ile mücadeleyi bırakmamıştır. Zaman zaman bazı dostlar bize 'cepheyi büyütmeyelim' diyor. Biz mu mücadeleyi satıhta veriyoruz. Ne mücadele gerekiyorsa bu millet verecektir. Suriye'nin kuzeyinde YPG'nin saldırıları var. Ülkemize tehdit oluşturuyor, gerekirse orası. Batı bizi bu konuda anlamıyor, anlamayacak. Bunun farkındayız.

Suriye'deki olayı oldu bittiye getirmeye çalışanlar var. Biz bunun farkındayız. Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek Suriye'de meseleleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu söylüyoruz: Biz herşeyin farkındayız.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr