Savaş tezkeresinin reddedilmesini ve OHAL’e derhal son verilmesini talep eden kayıp yakınları, “OHAL değil, kayıplarımızı istiyoruz” dedi. Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nda 601. kez buluştu. Özgür Radyo, İMC TV ve Hayatın Sesi TV’nin de aralarında olduğu radyo ve televizyonların kapatılmasına tepki gösteren Cumartesi Anneleri, “Onların sesinin kesilmesi bizim de sesimizin kesilmesidir. Özgür basına sahip çıkacağız” dedi. Gözaltında kaybedilen Fehmi Tosun’un eşi Hanım Tosun, seslerini dünyaya duyuran özgür basına yönelik saldırıları kınadı, iktidara seslendi: “Siz bu ülkeyi nereye götürüyorsunuz?” AKP’nin sürekli olarak basın özgürlüğünden dem vurduğunu hatırlatan Tosun, “Ne yaparsanız yapın bizim sesimizi kısamayacaksınız” dedi.

‘Diktatörlüğün yıkılacak'

Kenan Bilgin’in kardeşi İrfan Bilgin, iktidarın korkusundan dolayı özgür basına saldırdığını söyledi, basın özgür olmazsa, demokrasinin de olmayacağını belirtti. Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şöyle seslendi: “Korkuyor musunuz. Çünkü yalanınızı, dolanınızı, katliamlarınızı ortaya çıkarıyorlar. Ama ne yaparsan yap tek adam diktatörlüğün yıkılacak.


‘Duvarlara yazarız'

İMC TV çalışanı, Basın-İş Sendikası Genel Başkanı ve gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi olan Faruk Eren, basının tarihinin en karanlık dönemini yaşadığını söyledi. Türkiye’nin diktatörlüğe doğru gittiğini söyleyen Eren, “Radyolarımız kapatılabilir, ekranlarımızı karartılabilir. Biz onların yerine meydanlardan haberlerimizi okuruz, duvarlara haberlerimizi yazarız” diye konuştu.

İçli’ye özgürlük

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, F Oturması’nın 236.’sını hasta tutsak Abdullah İçli için yaptı. Galatasaray Meydanı’nda yapılan eylemde, “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek”, “Hasta tutsaklar serbest bırakılsın”, “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır” sloganları atıldı.

Tanrıkulu: barış için çalışalım

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, her geçen haftanın Galatasaray Meydanı’nda oturanların tarihine onur olarak, devletin tarihine ise onursuzluk olarak yazıldığını vurguladı. Galatasaray’ın sesi olan özgür basına yönelik saldırıları kınayan Tanrıkulu, “Toplumun temiz, onurlu insanlarından korkuyorlar. Korkuları sonları olacak” dedi. Meclis’te savaş tezkeresinin görüşüldüğünü hatırlatan Tanrıkulu, şunları söyledi: “Savaşın kimseye faydası yok. Kolombiya’da 50 yıl sonra barış imzalandı. Gelin, savaş için değil, barış için çalışalım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr