Çukurova Belediyesi tarafından düzenlenen Orhan Kemal Edebiyat Festivali bugün başlıyor. İki gün sürecek festivale, “Onur Konuğu” olacak Muzaffer İzgü’nün dışında çok sayıda yazar ve sanatçı da katılacak. Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Orhan Kemal adına düzenlenen ve ilki geçen yıl yapılan festivalle ilgili bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ünlü yazar ve sanatçıların katılacağını belirtti ve şu bilgileri verdi:

“İstanbul başta olmak üzere ülkemizin birçok yöresinden 70 kadar yazar, şair, çizer, sinemacı ve ressam festivale katılacak. Yazdığı kitaplar onlarca dile çevrilen Adanalı ünlü gülmece yazarı Muzaffer İzgü festivalimizin, ‘Onur Konuğu’ olacak ve etkinliği izlemeye gelen çocuklara bir kitabını imzalayarak armağan edecek.

Festivalin, ‘Onur Kurumu’ ise yayın hayatını hiç ara vermeden 84 yıldır sürdürmeyi başaran, ‘Varlık Yayınları’ olacak. Çukurova ve Mersin üniversitelerinin destek verdiği 2. Orhan Kemal Edebiyat Festivali, Orhan Kemal ödüllü kitap kapakları, Varlık Yayınları ve “Yaşar Kemal’den Muzaffer İzgü’ye” adlı mozaik sergilerinin açılışıyla başlayacak. Eski TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın’ın, “Türkçenin Söz Varlığı”, Salih Bolat, Halil Genç, Özcan Karabulut’un “Öykücülük”, Mersin ve Çukurova üniversitelerinden konuşmacıların, “Orhan Kemal’in Yazarlığı” adlı söyleşilerinin yer aldığı ilk gün etkinlikleri, Menderes Samancılar’ın da katılacağı, “Eskici ve Oğulları adlı filmin gösterimiyle son bulacak. Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde iki gün sürecek festival boyunca, 5 kitabevi ile Adana, Antakya, Mersin, Tarsus ve Mut’tan 7 kültür sanat dergisi stant açacak, çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr