Sağlar, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı cevaplandırılması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesinde şöyle dedi:

“Bölgedeki bazı kaynaklar, görgü tanıklarının ifadelerine göre, helikopterin kuyruk bölgesinden isabet alması nedeniyle düştüğü öne sürülmüştür. Görgü tanıklarının, helikopterin kuyruk bölgesine biksi makineli tüfekle ateş edildiğini iddia etmesi ile kamuoyunda büyük tartışma başlamıştır. Ancak Genelkurmay ise yaptığı açıklamada helikopterin düşme nedenine ilişkin net bir açıklama yapmamıştır. Açıklamada, ‘Teknik bir arızadan kaynaklandığı değerlendirilen bu elim kaza’ ifadesine yer verilmiştir.”
Terör örgütü PKK’nın silahlı kanadı HPG’nin düşen kobra helikopterin kendilerinin düşürdüğünü ileri sürdüğünü vurgulayan Sağlar, "Helikopterin düşme nedeni, düşürüldüyse hangi silahla düşürüldüğü, kaza kırım ekibinin incelemesinden sonra kesinlik kazanacaktır. Hakkari’den Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlarda bir Süper Kobra helikopteri daha düşmüştür. Şubat 2008’de gerçekleştirilen Güneş Harekatı'nda, düşen helikopterin PKK tarafından füzeyle vurularak düşürüldüğü kesinleşmiştir" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr