Karasu Doğu Karadeniz Caddesi'nde Hocaoğlu Sitesi C bloğun alt katında 3 yıldır oturan Mesut Engin Özcan, çöplerden topladığı metal eşyaları evinde biriktirmeye başladı. Yalnız yaşadığı evde atıkları koyacak yer bulamayan Mesut Engin Özcan, evin önünü de kullanmaya başlayınca site sakinleri şikayetçi oldu. Belediye evde yaptığı inceleme sonrası Mesut Engin Özcan'a evi boşaltması için süre verdi. Verilen sürede herhangi bir çalışma olmayınca belediye ekipleri evdeki atıkları kamyona yükledi. Mesut Engin Özcan'ın evinden 3 kamyon dolusu eşya taşındı.

Evinin boşaltılmasını üzüntüyle izleyen Mesut Engin Özcan, "Topladığım hırdavatlar vardı. Onları çıkartmaya çalışıyordum, bir hafta süre istedim yetiştiremedim. Bir haftaya daha ihtiyacım vardı, acele ettiler. Zorla şimdi evi boşaltıyorlar. Zararım çok fazla. 2 senelik birikim. Bir türlü boşaltamadım. Bunlar hırdavat eşya, sökülecek parçalar vardı. Bunların metalleri var. Ben onlar için biriktirdim bunları" dedi.

Blok yöneticisi İsmail Sakallı ise daha önce defalarca konuşmalarına rağmen Özcan'ın evi boşaltmaya ikna olmadığını, bunun üzerine belediyeye başvurduklarını söyledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr