Programları ve sonuçlarını değerlendiren Çocukistanbul’dan Erdoğan Kahyaoğlu, “bilim eşittir bilim insanı’’ algısının kırılması gerektiğini vurguluyor. Çünkü, bilimle sadece bilim insanı olmak için değil, bilimin modern yaşam içindeki değerinin ve bilimsel düşünme becerilerinin hangi meslek dalı olursa olsun itici bir güç olduğunun algılanması, özellikle erken yaşlarda çok önemli. Bu programlarda, “Bilim nedir?”, “Bilimsel düşünmenin yöntemleri nelerdir?”, “İnsan bilim insanı mı olur, yoksa bilim insanı olarak mı doğar?”, “Bilim ve bilimsel düşünce gündelik hayatımızın dışında bir yerlerde mi yoksa içinde mi?” gibi sorulara birlikte yanıt aranıyor.

Bu öğretim yılında Viyana ZOOM Çocuk Müzesi ile birlikte oluşturulan ilkokul 4. sınıfları kapsayan “Kim Bilim İnsanıdır” ve Londra Bilim Müzesi işbirliği ile uygulanan, ortaokul öğrencilerini kapsayan “Gizemli Kutular” programları devam ediyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi stratejik ortaklığıyla sürdürülen bilim programlarına katılımda fırsat eşitliği, 2015-2016 öğretim yılında devlet okullarının ücretsiz katılımını sağlayan Borusan Otomotiv desteğiyle gerçekleşiyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr