Sabah saatlerinde İnönü Caddesi üzerinde ilerleyen sürücüler, zabıtayı arayarak küçük yaştaki çocukların kağıt mendil satmak ve dilenmek için trafiği tehlikeye soktuklarını söyledi.

İhbar üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, caddeye giderek beklemeye başladı. Küçük çocukların mendil sattığını ve dilendiğini tespit eden zabıta ekipleri, çocukların sürücülerden aldığı parayı çevrede bekleyen bir kadına verdikleri belirlendi.



Ekipler, kadın ve yaşları 5 ile 12 arasında değişen 6 çocuğunu yakalayarak Zabıta Daire Başkanlığı'na getirdi. Üzerinden kimlik belgesi çıkmayan, Suriyeli olduğunu iddia eden ve adının Fatma olduğunu söyleyen 40 yaşındaki kadının üzerinde 8 altın bilezik, bir kolye, bir künye ve 1880 lira para ele geçirdi.

Kadın ele geçirilen paranın çocukların bir günde kazandığı para olduğunu söyledi. Zabıta ekipleri, para ve altınlara el koyarken kimliği olmadığı için kadına cezai işlem uygulayamadı. Ekipler daha sonra Suriyeli kadın ve çocukları serbest bıraktı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr