Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli’de bir Çocuk Destek Merkezi’nde çocuklara kötü muamele yapıldığı iddialarını Meclis’e taşıdı.

Bianet'in haberine göre, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlamasıyla istemiyle verdiği soru önergesinde, iddiaların son dönemde sıklıkla görülen çocuk istismarı ve şiddetinin yeniden yaşanabileceği kaygısını arttırdığını söyledi

Doğan Kocaeli’ndeki merkezden duyulan ve çevredeki gençlerin yaptığı çekimle kayda geçirilen kız çocukların çığlığına dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü’nün açıklamalarının ise tatmin edici olmadığının altını çizdi.
Sorular

Doğan’ın önergede yönelttiği sorular şöyle…

*Kocaeli’nde yaşanan bu olay sonrasında yürütülmekte olan bir soruşturma var mıdır?

*Bu rehabilitasyon merkezi bir devlet kurumu mudur? Yoksa özel bir kuruluş mudur?

*Bu kurumla ilgili daha önce herhangi bir şikâyet veya ihbar var mıdır?

*Neden kurumun girişinde kuruma dair bir isim veya tabela bulunmamaktadır?

*Hükümetinizin çocuk ve gençlere yönelik cinsel istismar ve taciz olaylarını önlemek amacıyla yürüttüğü çalışmalar nelerdir?

*Cinsel istismara uğrayan çocukların yaşadığı psiko-sosyal durumunun iyileştirilmesine yönelik olarak hükümetinizin yürüttüğü çalışmalar var mıdır? Var ise bu konudaki çalışmaların içerikleri nelerdir?

*Türkiye’deki rehabilitasyon merkezlerinde, çocuk istismarı olaylarına ilişkin, bugüne kadar ilgili kurumlara kaç başvuru yapılmıştır? Bu başvurular nasıl sonuçlanmıştır?

Ne olmuştu?

Kocaeli'de rehabilitasyon merkezi olduğu belirtilen bir binada kalan kız çocuklarının "Kurtarın bizi" çığlıkları çevredeki gençler tarafından videoya çekilmiş ve 29 Mart günü sosyal medyada yayınladı.

Görüntülerin yayınlanması sonrası 30 Mart günü protesto gösterisi yapmak isteyen üniversiteli öğrencilere polis müdahale ettti, gözaltına alınanlar oldu. Gözaltına alınanlar arasında görüntüleri çeken Hakan Ergin ve Deniz Yalçın isimli gençler de bulunuyordu. Polisler tarafından darp edilerek İzmit Bekirpaşa Karakolu'na götürüldü, sorgularının ardından serbest bırakıldılar.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü de olay üzerine "Burada istismara uğrayan çocuklar bulunuyor. Önlem amaçlı kurum içi arama yapıldığı sırada çocuklar pencerelere çıkıp bağırmışlar. Bu sırada yoldan geçen bir kişi görüntü çekiyor. Olay bundan ibaret" açıklaması yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr