Jason Vukovich, halka açık online suç kayıt sisteminden çocuklara cinsel istismarda bulunan kişileri tespit ediyor ve onları çekiçle dövüyor. Kendisine 'intikam meleği' diyen Vukovich, 35 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

New York Daily News'ta yer alan habere göre; polis kayıtlarına ulaşarak suçlular arasındaki çocuk istismarcılarını Vulkovich, sistemde mevcut olan adresleri de kopyalıyor. Daha sonra interneti kullanarak bu kişileri takip eden “intikam meleği” onlara yakaladığı yerlerde çekiçle saldırıyor.

Vukovich’in saldırısına uğrayan kişilerden biri intikam meleğinin ona saldırmadan önce “Ben intikam meleğiyim, üzdüğünüz çocuklar için gereken adaleti hepinize bölüştüreceğim” dediğini söyledi.

Vukovich, bir kişiyi çekiçle dövdükten sonra aynı akşam tutuklandı. Daha önce üç kişiyi daha 'cezalandıran' intikam meleğinin evinde tam 41 adres ve isim daha bulundu. Vukovich “kurban”larını dövdükten sonra aynı zamanda onları soyuyordu.


Üvey babası küçükken taciz etmiş ve dövmüş

Vukovich, cezaevinden bir gazeteye gönderdiği mektupta küçükken onu evlat edinen üvey babası tarafından taciz edildiği ve dövüldüğünü anlatıyor. Raporlara göre, Vulkovic’in babası 1989’da ikinci dereceden çocuk istismarı ve şiddetten suçlu bulunmuş.

Vulkovich “Çocuklar için sapıkların olmadığı bir dünyanın rüyasını gerçekleştirmeye çalışıyorum” diyor.

Şu an 100 bin kefalet veya 35 yıl hapis cezası ile karşı karşıya olan Vukovich'a halktan destek giderek büyüyor.

Polis, cinsel suçluların listesini herkes görsün diye değil suçluların komşularının kimlerle komşu olduğunu bilmeleri gerektiği için koyduklarını açıkladı. Bazı ülkelerde cinsel suçlular kendi sokaklarındaki her bir haneye kendilerini tanıtmak ve işledikleri suçu açıklamakla yükümlü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr