İzmir Basmane Fevzipaşa Bulvarı'nda bulunan Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne 17 Ekim Pazartesi günü saat 00.30 sıralarında giren 3 kişi, 7 plazma televizyon, 4 bilgisayar kasası ve 2 bilgisayar monitörünü çaldı. Hırsızlık anı saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Hırsızlığı fark ederek güvenlik kameralarını inceleyen hastane yetkilileri polise başvurdu.

Polisin incelediği görüntülerde şüpheliler R.A, Ş.D. ve V.T.'nin hastane merdivenlerinden çıktığı görüldü. Hastanenin içinde rahat tavırlarla dolaşan 3 şüpheli, kameranın görüş açısından çıktıktan kısa bir süre sonra ellerinde televizyonlarla geri döndü.  Polis hemen harekete geçerek şüphelilerden birinin 18 yaşındaki R.A. olduğunu tespit etti.

Gözaltına alınan R.A.'nın ifadesi doğrultusunda devam edilen operasyonla görüntülerdeki diğer şüpheliler 16 yaşındaki Ş.D. ve 17 yaşındaki V.T. de gözaltına alındı. Olay Yeri İnceleme ekiplerinin hastanede yaptığı delil toplama çalışmaları sırasında zanlı V.T.'nin parmak izine rastlandı. Çalınan malzemeler ise polisin çalıntı mal aldıklarını tespit ettiği 21 yaşındaki M.Y. ve 24 yaşındaki H.Y.'ye ait işyerinde bulundu.

M.Y ve H.Y. de polis tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.Y. ve H.Y. çalıntı mal satın almak suçundan, R.A., Ş.D. ve V.T. ise hırsızlık suçundan 19 Ekim Çarşamba günü savcılığa sevk edildi. Şüpheliler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr