Cinayetle ilgili 2004 yılında devam eden davada bir Türk suçlanmış 10 yıl sonra yeniden yargılandıktan sonra beraat etmişti. 

Almanya'da Bavyera eyaletinin Lichtenberg kentinde 2001 yılında okul dönüşü kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch cinayetinde NSU (Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü) örgütünün intihar eden üyelerinden Uwe Böhnhardt'ın DNA izine rastlandı. 15 yıl boyunca akıbeti bilinmeyen Peggy'nin cesedi geçtiğimiz temmuz ayında Thüringen kentinde bir ormanda bulunmuştu. Cinayetle ilgili Ulvi Kulaç adlı engelli bir Türk suçlanmış ve 2004 yılında ömür boyu hapse mahkum olmuştu. 10 yıl sonra yeniden yargılanan Kulaç, beraat etmişti.

Peggy'nin 2 Temmuz'da bulunan cesedi üzerinde incelemeler sürüyordu. Bild gazetesinin bildirdiğine göre, 26 Eylül tarihinde cesedin bulunduğu alanda yapılan incelemelerde Uwe Böhnhardt'ın DNA izi tespit edildi. Bayreuth Savcılığı, Bild gazetesine olay yerinde yapılan incelemelerde Böhnhardt'ın DNA izine rastlandığını doğruladı.

NSU çetesinin üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın 4 Kasım 2011 tarihinde banka soygunu için kullandıkları karavanda çocuk ayakkabısı, su tabancası ve oyuncak ayı bulunduğu, ayrıca NSU üyelerinin Zwickau'daki evlerinde yapılan aramalarda da çocuk oyuncakları bulunduğu belirtildi. NSU cinayetleriyle Peggy cinayeti arasında ilk kez bir bağlantı kuruldu.

Uwe Böhnhardt, Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe ile birlikte üç üyesinden biriydi. Beate Zschaepe, Münih'te 3 yıldan bu tarafa devam eden yargılamada, NSU çetesinin hayattaki tek üyesi olarak cinayetler hakkında yargılanıyor.  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr