Merkez Çukurova İlçesi'nin Beyazevler Mahallesi'nde oturan ve sitelere havuz inşa eden Alper Tan'ın evi sık sık soyuldu. Eşi ve kendisinin evde olmadığı zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarında, kapıda zorlama ve kırılma olmaması Tan'ın dikkatini çekti.

Hırsızı yakalamaya karar veren Tan, internet üzerinden gizli kamera siparişi verdi. Gelen kamerayı da duvarda asılı olan saatin içerisine yerleştirip, beklemeye başladı. Alper Tan gizli kamerayı yerleştirdikten 8 gün sonra, evi yine soyuldu.

YEDEK ANAHTAR ÇEKTİRMİŞ

Kamera kayıtlarını inceleyen Alper Tan, hırsızlığı yaklaşık 2 yıldan beri apartmanda kapıcılık yapan Emre Anagül'ün yaptığını görünce kayıtlarla birlikte karakola gidip şikayetçi oldu. Gözaltına alınan Emre Anagül'ün evinde yapılan aramada Alper Tan'ın eşi ve kendisine ait 2 cep telefonu bulundu.

Gözaltındaki sorgusunda suçunu itiraf eden Emre Anagül, "Evin yedek anahtarını yaptırmıştım, evde olmadıkları zamanlarda girip değerli eşyaları çalıyordum. Başka dairelere de girdim" diye ifade verdi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Anagül, çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.



ÇOCUKTAN ŞÜPHELENDİ

Emre Anagül'ün hırsız olduğunu öğrenince şok yaşadığını belirten Alper Tan, "4 yaşında çocuğumuz var, ilk zamanlar onun eşyaları balkondan attığını düşünmüştüm. Ama, değerli şeylerin kaybolması ve özellikle de bizim evde bulunmadığımız zamanlarda olması dikkatimizi çekti. İnternetten gizli kamera ve saat sipariş verdim. Duvara astım, 8 gün sonra da hırsız ortaya çıktı. Yaklaşık 15 bin lira değerinde ziynet eşyası ve telefonlarımız çalındı. Telefonlar evinde çıktı, ama ziynet eşyalarını satmış. Bizim olay ortaya çıktıktan sonra başka komşuların evlerine de girdiği anlaşıldı" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr