Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi Kaynartepe Mahallesi'nde dün meydana gelen olayda, emlakçılık ve internet kafe işletmeciliği yapan M.R.Ç., 4 yaşındaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla, mahalle sakinleri tarafından linç edilmek istendi. Bir süre dövülen M.R.Ç., olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, mahalle sakinleri internet kafenin kepenk ve camlarını kırıp, içerideki eşyaları tahrip etti. Gözaltına alındıktan sonra işlemleri yapılan şüpheli M.R.Ç., bugün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

'Esnaftan çocuğa taciz' iddiası mahalleliyi ayağa kaldırdı

'KÜÇÜK ÇOCUK VE BABASINI TANIRIM'

Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan M.R.Ç., küçük çocuk ve babasını işyerine yakın oturdukları için tanıdığını belirterek şunları söyledi:

"Olay günü mağdur ve ablası benim emlakçı dükkanıma geldi. Mağdurun ablası 1 lira olmadığı için kırtasiyeden kağıt alamadığını söyledi. Ben de kendisine para verdim.  Kardeşini benim işyerimde bırakıp, kırtasiyeye giderek kağıt alıp 2- 3 dakika sonra döndü. Bu sırada küçük kız, oğlumun işlettiği internet kafeden kendisine şeker vermemi istedi. Ben de alabileceğini söyledim. Şekeri aldıktan sonra dükkanımdan ayrıldılar."

'EMNİYETE İHBARDA BULUNURUM, MAHALLELİ BENİ SEVMEZ'

Çocuklar gittikten 5 dakika sonra 7- 8 kişinin işyerine gelerek kendisine saldırdığını ve dükkana zarar verdiğini anlatan M.R.Ç., şöyle devam etti:

"İşyerlerimin kamera kayıt cihazını alarak uzaklaştılar. Ben mahallede yaşanacak toplumsal olaylar nedeniyle emniyete sık sık ihbarda bulunurum. Mağdurun babası ile bu ihbar meselesinden dolayı tartışmıştık. Mahalleli bunun için beni sevmez. Suçlamalar iftiradır. Tanıklar bu sebeple aleyhime ifade vermişler. Ben kesinlikle çocuğa cinsel istismarda bulunmadım. Kendisine fiziki temasım olmadı. Dükkanıma zarar veren ve beni darp eden kişilerden şikayetçiyim."

'DEVLETİME BAĞLI OLDUĞUM İÇİN'

Savcılıkta ifadesi alınan M.R.Ç. daha sonra 'Çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimi tarafından sorgulanan M.R.Ç. cinsel istismar iddialarını reddederek, "Bana atılan bir iftiradır, komplodur. Ben devletime bağlı bir kişi olduğum için HDP ve YDGH üyesi kişiler benimle uğraşırlar. Bu kızın babası da YDGH üyesidir. Bana iftira atıyorlar. Dükkanımı basarak yağma ettiler" dedi.

Şüpheli M.R.Ç. ifadesinin ardından tutuklanırken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr