ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, Philadelphia eyaletinde yapılan Demokrat Parti kongresinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ı hedef alarak "Bu adama nükleer silahları emanet edemeyiz" diye konuştu.

ABD'nin ilk kadın başkan adayı olan Clinton, adaylığının ülke tarihinde bir dönüm noktası olduğunu savundu. Clinton, bugün Philadelphia'da düzenlenecek mitingin ardından seçim için kritik önem taşıyan Pennsylvania ve Ohio eyaletlerinde seçim turuna çıkacak.

Her ne kadar Hillary Clinton'ın Başkan Barack Obama'nın yaptığı konuşmanın gölgesinde kaldığı yorumları yapılsa da, Clinton kendinden emin bir şekilde Amerikan halkına seslenirken Trump'ın aksine mütevazi bir aileden geldiğinin altını çizdi.

Clinton, seçmenlerine üniversite harçlarını kaldırma, göç reformu, silah kontrolü, ulaşılabilir çocuk sağlık hizmeti ve bebek sahibi olan çalışanlara ücretli izin gibi vaatlerde bulundu. Politikasını genel olarak merkez-sol şeklinde niteleyen Clinton, Demokrat Parti'nin diğer başkan aday adayı Bernie Sanders'ın destekçilerinin de oyunu almak için Sanders'la birçok konuda benzer bir tavır aldı.

Obama'dan Clinton'a tam destek

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr