İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın öğleden sonra yaptığı, "Cizre'de güvenlik güçlerinin operasyonları tamamlandı" açıklamasıyla birlikte ilçeden silah sesleri yükseldi. İlçedeki bir binanın çatı katından çekilden videoda, "Cizre yanıyor, Cizre yanıyor" sesleri duyuldu.

Operasyonların bittiği yönündeki açıklamanın ardından, ilçe çevresine konuşlanan tankların da bugün öğleden sonra itibariyle birliklerine geri döndüğü görüldü.

Cizre'nin Sur Mahallesi'ndeki bir evin bodrum katında bulunduğu belirtilen yaralılar için bir grup kadın ve aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da bulunduğu grup, binaya doğru yürümek istedi.

Kadınlar ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ellerinde beyaz bayrak ile belediyenin önünde Sur Mahallesi'ne yürümek istemeleri üzerine, önlerini kesen polis, mahalleye girişlerine izin vermedi.

Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın da bulunduğu grup, belediyenin çıkışında polis ekipleri tarafından durduruldu. Sarıyıldız’ın ikna çabaları sonuç vermeyince, polis kalabalığın dağılması için anons yaptı.



Kalabalığın dağılmaması sonucu biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Mahalleye giremeyen kalabalık daha sonra dağıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr