Şırnak Cizre’de bir evin bodrumunda mahsur kalan 16’sı yaralı, 9’u bitkin durumdaki 25 kişi ile o binada yaralıyken ambulansların gönderilmemesi nedeniyle yaşamını yitiren 7 kişiye ait cenazeler hâlâ bekliyor. Binadakilerle irtibat önceki günden bu yana kesik. Binada bulunanları almak için beyaz bayraklarla yürümek isteyen 11 kadın gözaltına alındı. Diyarbakır’dan yola çıkan 14 kişilik sağlık ekibi ise İdil’de durdurulunca, Nusaybin üzerinden Cizre’ye gitmek için alternatif güzergâh arayışına girdi. Bekleyen grup arasında Cizre’deki binada bulunan yaralıların yakınları ile Gezi Direnişi’nde katledilen Berkin Elvan, Ethem Sarısülük ve Lice’de kalekol yapımı protestosu sırasında öldürülen Medeni Yıldırım’ın aileleri de bulunuyor.

Katlar bir bir çöküyor

Nusaybin caddesine gitmek isterken güvenlik güçlerinin açtığı ateşle yaralanan kişilerin sığındıkları evdeki ölümle mücadeleleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Belki de yaralı değillerdir” diyerek yok saydığı yaralılar, birer birer yaşamını yitiriyor. Binaya yapılan top atışları ve ağır silah mermilerinin isabet etmesiyle binanın katları da sürekli çöküyor. Binada mahsur kalan 15 yaralı ile beklerken kan kaybından ölen 7 kişiye ait cenazenin çıkarılması için çabalar sürüyor.

Önceki günden bu yana irtibat koptuğu için yaralıların son durumu hakkında bilgi alınamıyor. Binaya sürekli olarak güvenlik güçlerince ateş açılmaya devam edildiği belirtiliyor.

BEYAZ BAYRAK İŞE YARAMADI

Yaralıları almak için başlatılan her girişim engelleniyor. Dün aralarında yaralıların yakınlarının da olduğu 11 kadın, öğle saatlerinde Cizre Belediyesi önünde toplandıktan sonra, yaralıların bulunduğu binaya doğru beyaz bayraklarla yürümek istedi. Ancak grup daha birkaç metre bile ilerlemeden, zırhlı polis araçları tarafından ablukaya alındı. Bunun üzerine kadınlardan biri üzerinde kimlik olmadığı için gruptan ayrılıp geri döndü. Kalan Jiyan Küçük, Esmer Tunç, Gule Yana, Zeynep Güler, Gazal Aydoğan, Leyla Vesek, Hatice İşçi, Ayşe Güven, Lütfiye Duymak ve Elif Çiçek adındaki 10 kadın ise polis kordonunda yürütülerek, Emniyet’e götürülüp gözaltına alındı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr