Şırnak'ın Cizre ilçesinin Cudi mahallesinde, aralarında yaralıların da bulunduğu 37 kişinin olduğu bir binada yangın çıktı. HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, yangın söndürülemediği için, 9 kişinin yaşamını yitirdiğini, 25 kişinin de ağır yanıklarla halen binada beklediğinin kendilerine iletildiğini yazdı.

Ambulanslarla yaralıların binadan alınması için Sağlık Bakanlığı ile görüştüklerini söyleyen Baluken, Twitter'daki hesabından "Cizre Halk Meclisi eşbaşkanları da yanan bina içinde bulunuyor ve onlarla konuştum.Onlarin da infaz edilme riski var" diye yazdı.

'Vahşet bodrumu'ndan haber beklerken, Cizre'nin Madımak'a çevrildiğini yazan Baluken, yangın çıkan binanın bombalandığını da ileri sürdü. Binada yanarak hayatını kaybedenlerden altısının isimlerinin Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkul, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak, Ramazan Çömlek olduğu bildirildi.

HDP'Lİ ENCÜ'DEN SAĞLIK BAKANI'NA TEPKİ

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, Cizre'deki sağlık personeli ile bir fotoğraf çektirerek Twitter'daki hesabından, "Cizre'den günaydın... Devlet Hastanemizde insanımızın ve sağlığı için ter döken gizli kahramanlarımızla birlikteyiz" notuyla bu fotoğrafı paylaşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na tepki gösterdi.

Encü, "Bir evde 9 kişi diri diri can verirken 25 kişi ağır yaralı iken sen çık Cizre'den bu pozu ver" diye yazdı.

Cizre'de yaşamını yitiren 6 kişi Şervan Adıgüzel, Ercan Pişkin, Muhammet Özkul, Nizar Isırgan, Cengiz Sansak, Ramazan Çömlek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr