FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır’ın Avrupa Şampiyonası 2. turunda yarın oynanacak İtalya - İspanya maçına atanması, Fransa’da günün konusu oldu.

Şampiyonaya Portekiz-İrlanda maçıyla giren ve ardından da Belçika-İrlanda Cumhuriyeti karşılaşmasını yöneten Çakır, UEFA Hakem Komitesi’nce başarılı bulunmuştu. Cüneyt Çakır’ın en zor eşleşmelerden biri olarak gösterilen İtalyaİspanya maçında görevlendirilmesi İtalyanları endişelendirdi. İtalyan basını bu atamanın hemen ardından internet üzerinden ve sosyal medya aracılığıyla, “Cüneyt, Türklerin Fransa’ya veda etmesine neden olan Gök - Mavililere sıcak bakmayacak” iddiasını ortaya attı.

Saint-Denis’teki Stade de France’da yarın oynanacak ve 19.00’da başlayacak karşılaşmada Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun, ilave yardımcı hakemlik görevini ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yapacak. Mücadelede 4. hakem olarak ise İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Martin Atkinson olacak.

Sosyal medya çalkalandı

ANSA ajansının İspanya-İtalya karşılaşmasında Çakır’ın görevlendirildiğini bildirmesi üzerine İtalyan sosyal medyası çalkalandı! İşte birkaç tepki örneği:
Alessandro Quartuccio-Piacenza: Bizimle dalga geçiyorlar. İrlandalı hakem daha iyiydi!
Ilda Ilduzza-Milano: Karşılaşmada neler göreceğiz, neler... Ne yazık ki hep İtalya aleyhine!
Larenzia Giuliani: Umarım hakem, Terim’in kafa yapısında değildir. Terim, iç tartışmaların hedefi olmamak uğruna İtalya’ya karşı haksız polemikleri tetikledi. Türk Ulusal Takımı iyi değildi ve bundan dolayı elendi.
Fabien Casella-Gazeteci: Biz de kebabı boykot ederiz o zaman!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr