İngiltere Premier Ligi’ndeki performansıyla futbol dünyasında deprem yaratan Leicester City'de taraftarlar işi ciddiye döktü ve Norwich City karşılaşmasında 89. dakikada gelen galibiyet golüyle şehirde küçük çaplı depreme neden oldu.

City’nin Norwich City'yi 89. dakikada Leonardo Ulloa’nın ayağından bulduğu gole 1-0 geçerek yoluna devam ederken, maç sırasında Leicester Üniversitesi’ndeki jeoloji bölümü öğrencileri, deprem ölçüm cihazlarında Richter ölçeğine göre 0,3’lük bir deprem olduğunu gördü.
Bir süre bu sonucun nedenine kafa yoran öğrenciler, kısa bir süre sonra golün buna yol açtığını anladı.
Richard Hoyle adındaki öğrenci, ekipmanlarla ölçüm yaparken Leicester City’nin golü sonrasında sevinen taraftarlarının yaydığı enerjiyle 0,3 büyüklüğünde bir mini deprem tespit ettiklerini açıkladı. Üniversite öğrencilerinin Leicester City’nin maçlarını oynadığı King of Power Stadyumu’na 500 metre uzaklıktaki bir ilkokulda ölçüm yaptıkları belirtildi.
Ölçümlerle birlikte, gol esnasında çıkan gürültünün şiddetinin büyük bir el bombasının patlamasıyla eşdeğer olduğu ortaya çıktı. Yine de Leicester halkının bundan endişelenmesine gerek olmadığı belirtilirken, ölçülen değerin tarihin en büyüğü olarak bilinen ve 1960’ta Şili’de gerçekleşen depremden 1,5 milyar kez daha hafif olduğu açıklandı.
Tilkiler lakaplı Leicester City, İngiltere Premier Ligi’nin 29. haftasını en yakın rakibinin 5 puan önünde lider tamamladı. (sporcope)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr