Çipras, Yunanistan Parlamentosu'ndaki güvenlik tartışmasında yaptığı konuşmada, "Birkaç ay önce adalarımıza günlük üç-dört bin sığınmacı girişi oluyordu. Bugün bu sayı günlük yaklaşık 50'ye indi" dedi.

Frontex’in yaptığı açıklamaya göre Mart ayında Yunanistan Adalarına gelen sığınmacı sayısı Şubat ayına göre %50 azalma kaydetti. Açıklamada, AB ile Türkiye arasındaki anlaşmanın olumlu sonuçlar vermeye başladığı vurgulandı. Ayrıca 1 ile 20 Mart arasında 22.900 sığınmacının girdiği, oysa son 11 gün içerisinde bu sayının 3.500 kişiye düştüğü açıklandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in bu hafta Atina'yı ziyaret etmesi bekleniyor.
Norveçli avukat Thomas Horn dava sonucuna ilişkin yaptığı değerlendirmede Breivik’in Norveç devleti aleyhine açtığı davayı kazanması ile Norveç devletinin cezaevi koşulları ile ilgili düzenlemeleri gözden geçirmek durumunda kalacağını belirtti.

Anders Behring Breivik, 2011 yılı Haziran ayında hükümet binalarının bulunduğu bölgede patlattığı bomba sonucu sekiz, iki saat sonra da Sosyal Demokrat Parti gençlik örgütünün Ütoya Adası’ndaki yaz kampında açtığı ateş sonucu 69 kişiyi katletmişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr