Karaman'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görevli sınıf öğretmeni Muammer B., gönüllü olarak kurs verdiği, vakıf ve derneklere ait olduğu öne sürülen evlerde barınan 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla geçen 4 Mart günü tutuklandı. Kentte infial yaratan olay ardından Milli Eğitimin Bakanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla, tutuklanan öğretmen Muammer B.'nin görev yaptığı okuldaki öğrencilere cinsel istismarda bulunmamasına rağmen, okuldaki öğrencilerine ve velilere psikolojik destek verilmeye başlandı. Cinsel istismara uğrayan ve okullarındaki eğitimlerine devam eden 10 erkek öğrenci ve ailelerine de yine psikolojik destek verildiği kaydedildi.

YAPTIRIM YOK

Cinsel istismara uğrayan öğrencilerin, köylerde oturan, aileleri tarafından okuması için kent merkezine gönderilen, bu tür vakıflar ve dernekler aracılığıyla barınma ihtiyacı karşılanan çocuklar olduğu öne sürüldü.

Bazı vakıf ve derneklere ait evlerde, 5-6 öğrencinin kalabildiği, bunların resmi olmadığı, 'Öğrenci evi' olarak kiralandığı, özel mülk olduğu için de hiçbir kurum tarafından denetlenmediği ve bir yatırımın uygulanamadığı ifade edildi.

CİNSEL İSTİSMAR 3 YIL ÖNCE BAŞLAMIŞ

Muammer B.'nin 2014 yılı ve devamı yıllarda çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, gizlilik kararı alınan dosya hakkında "Karaman'da işletildiği anlaşılan iki yurtta farklı zamanlarda görev yapan bir şahsın, bu yurtlarda bulunan 10 küçük çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiası üzerine başlatılan soruşturma halen titizlikle sürdürülmektedir" denildi.

Başsavcılık, açıklamada olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği ve soruşturmanın da en kısa sürede tamamlanacağını duyurdu.

Öğretmen Muammer B.'nin gözaltına alındıktan sonra Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca Karaman Barosu tarafından görevlendirilen bir avukatın, suç ile ilgili bilgi sahibi olduktan sonra görevden çekildiği, yerine ikinci bir avukatın görevlendirildiği kaydedildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr