A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çin'in Xuancheng kentinde oynanan FIVB World Tour 2016 üçüncü etap H2 Grubu ikinci maçında ev sahibi Çin'i 25-27, 23-25 ve 18-25'lik setlerle 3 - 0 mağlup etti.

Bu sonuçla milliler, ilk defa mücadele ettiği 2'nci Grup'ta, 9-10 Temmuz tarihleri arasında Portekiz'in Norte bölgesine bağlı olan Matosinhos'da Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos Salonu'nda oynanacak olan FIVB World League 2'nci Grup Final Etabı'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Portekiz'deki dörtlü finallerde birinci olacak takım, World Leage'de 1'inci Grup'a yükselecek.
Milli Takım, World League grup karşılaşmaları sonucunda oluşan genel puan durumunda (Grup 2), FIVB Dünya Sıralaması'nda kendisinden yukarıdaki basamaklarda yer alan Slovakya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Mısır, Kore Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Küba ve Japonya'yı geride bırakma başarısı gösterdi.

Finallerde Türkiye ile beraber ev sahibi Portekiz, Kanada ve Hollanda yer alacak.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan A Milli Erkek Voleybol Takımı Baş Antrenörü Emanuel Zanini, "Her iki takım için de çok güzel bir maç oldu. Hedefimize ulaştığımız için mutluyuz. Oynadığı 8 maçın 7'sini kazanan bir takım olarak bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Çin'in farklı bir oyun stili var ve onlar karşısında blok-defans kurgusunu sağlamak kolay değil. Galip geldiğimiz için mutluyuz. Tüm oyuncularıma ve ekibime teşekkür ediyorum. Bu hedef için iki aydır çalışıyoruz. Grupta en düşük sıralamada bulunan takım olarak finallere katılmak bizim için kolay bir hedef değildi ama bunu başardık. Tüm takım bu hedefe inandı ve elinden geleni yaptı. Bugün bizim için çok önemli bir gün çünkü çok istediğimiz Portekiz biletini almayı başardık" dedi.
A Erkek Milli Takım Kaptanı Ulaş Kıyak ise, "Son topa kadar mücadele eden rakibimizi tebrik ediyorum. İlk maçta yaptığımız gibi iyi oyunumuzu sürdürüyoruz. Bizim için harika bir gündü. Yapmamız gerekenleri mükemmel bir şekilde gerçekleştirdik. Gruptaki son maçımızı da kazanmak istiyoruz. Durum ne olursa olsun her maçı kazanmak için sahaya çıkıyoruz. Takım arkadaşlarımla iki ay önce World League hazırlıklarına başladığımızda finallere gitmek için birbirimize söz vermiştik ve bunu başardık. Tüm takım arkadaşlarıma, antrenörümüze ve teknik ekibimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Milliler H2 Grubu'ndaki son maçında yarın TSİ 10.00'de Slovakya ile oynayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr