Çin Ligi ekiplerinden Beijing Guoan ile anlaşan Burak Yılmaz, Galatasaray'a 8 milyon avro kazandırırken bu paranın yüzde 25'i Trabzonspor’la yapılan anlaşma gereği Bordo-Mavililere gidecek.

Burak ise 4 yıllık sözleşme karşılığında senelik 6 milyon avro garanti para kazanacak. Burak’ın bonuslarla birlikte yıllık kazancı 8 milyon Avro seviyesine ulaşacak. Milli futbolcunun 4 yıllık alacağı 102.4 milyon TL’yi bulacak.

Çin ile Türkiye arasındaki 6 saatlik fark nedeniyle iki kulüp yetkililerinin resmi evrak yazışmaları bugün gerçekleşecek ve Burak Yılmaz’ın transferi tamamlanacak.

Beijing Guoan kulübünün yetkilileri, transfer için önce Burak Yılmaz’ın menajeriyle temasa geçip ücret konusunda anlaştı.

"GİTMEK İSTİYORUM"


Çin ekibiyle anlaşan Burak, teknik direktör Mustafa Denizli ile görüşerek iyi bir teklif aldığını, özellikle son dönemde Galatasaray taraftarından gördüğü tepkiler nedeniyle ayrılmak istediğini iletti.

Denizli, UEFA’dan gelen Avrupa’dan men tehdidi sonrası devre arasında forvet transferi yapamadıkları için Burak’ın isteğine ilk etapta onay vermedi. Ancak Burak gitmekte ısrarcı olunca, Denizli konunun yönetime aktarılmasına onay verdi.

Taraftara veda edecek Yönetim, Denizli’den gelen haber sonrası Burak’ın ayrılma ısrarıyla birlikte Çin kulübü Beijing Guoan’un teklifini değerlendirmeye aldı ve 8 milyon Avro’luk bonservisi kabul etti. Galatasaray’ın bugün saat 19.00’da TT Arena’da oynayacağı Torku Konyaspor maçı öncesi antrenmana çıkıp takımıyla kampa giren Burak Yılmaz, geceyi Florya’da arkadaşlarıyla geçirdi.

Burak’ın bugünkü maçta oynamaması bekleniyor. Golcü futbolcu Galatasaray taraftarıyla bugün vedalaşacak.

6 KUPA KALDIRDI
Galatasaray'a, 2012-2013 sezonu başında Trabzonspor'dan transfer olan Burak, sarı-kırmızılı ekipte birçok önemi başarıya katkı sağladı. Burak, Galatasaray'da ikişer lig, Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşarken, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek final oynama başarısı gösterdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr