Çin’in Şanghay kentinden dün akşam havalanan THY’nin TK27 sefer sayılı uçağında yan yana oturan Deng F. adlı kadın yolcu ile Zou W. adlı erkek yolcu, iddialara göre  koltuk üstlerinde bulunan, el bagajlarının konulduğu dolabı karıştırmaya başladı.

Erkek yolcu dolaptaki başka yolculara ait çantalardaki para ve kıymetli eşyaları aldıktan sonra yanında bulunan kadın yolcuya verdi.  Kadın yolcu da para ve kıymetli eşyaları, uçakta yolculara dağıtılan yastıkların kılfının arasına sokmaya başladı. Bu sırada olayı fark eden bir kabin memuru, durumu diğer arkadaşlarına bildirdi ve pilota anlattı.

Çinli yolcuların yanına gelen ve aralarında 4 erkek kabin memuru (stewart) da bulunan ekip, kendilerinden yerlerine oturmalarını isteyerek kucaklarındaki yastık ve çantalara el koydular.  THY kabin ekibi, Çinli yolcuları ikaz ederek sakin olmalarını ve kendilerinin izni olmadan yerlerinden kalmamalarını isteyerek İstanbul Atatürk Havalimanı’na inene kadar göz hapsinde tuttular.

PİLOT POLİS İSTEDİ

Bu sırada Türk Hava sahasına giren uçağın Kaptan Pilotu, uçuş kulesi ile temasa geçerek uçağın altına polis gelmesini istedi. Saat 05.10’da Atatürk Havalimanı’na inen THY uçağı, kapısını açar açmaz polisler uçağa girdi. Kabin memurlarının gösterdiği kadın yolcu Deng F., ile erkek yolcu Zou W., polis tarafından gözaltına alındı.

Şüpheliler, ilk ifadelerinden sonra sağlık kontrolu için hastaneye götürüldü. Bu arada  Hong Kong’lu olan 2  mağdur yolcu da ifade vermek üzere Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürülğü’ne getirildi. Mağdur yolcularıdan biri emniyet çıkışında,  "Herşeyimi çaldılar" dedi. Şüpheliler, polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr