Çin’de gerçekleştirilen operasyon ile doktorların, insanların hayatlarına devam edebilmesi için nasıl bir çaba gösterildiği tekrar gözler önüne serildi. Sosyal medya üzerinde yayılan bir fotoğrafta doktorun yerde yatarken eliyle zafer işareti yapıldığı görülüyor. İlgili fotoğrafta doktorun 32 saatlik ameliyat sonrası yorgun düştüğü görülüyor. Ameliyatta toplamda üç adet cerrah, altı anestezi uzmanı ve sekiz adet hemşire yer aldı. 3 operasyon yapan uzmanlar, hastanın beynindeki tümör için saatlerce mücadele etti.

EN BÜYÜK OPERASYON

Cumartesi sabah saatlerinde, yaklaşık 08:30’da başlayan operasyon tam 3 gün sürdü. Operasyona katılan cerrahlar, anestezi uzmanları ve hemşirelerin çok güzel bir iş çıkardığı belirtilirken Çin’in büyük gazetelerindedn Global Times, şimdiye kadar Fuijan Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılan en büyük operasyon olduğunu kaydetti.

Doktor Dr. Chen Jianping, “Hastamızda hem anevrizma hem de hemanjioblastom vardı. İki tümörü tek operasyonda almamız gerekiyordu. Operasyonun çok riskli ve zor olacağını biliyordum. Bu gibi durumlarda bütün tümörleri art arda almanız gerekir” dedi. Operasyon süresinde doktorlar ve çalışanlar mola vererek ameliyatı gerçekleştirdiler. Hasta yakınlarının operasyon için oldukça umutsuz oldukları belirtildi. Doktor Chen Jianping, “Bunu sadece bir ameliyatla nitelendirmek doğru olmaz. Basında yüzlerini görmediğiniz onlarca meslektaşım her gün aynı zorluklarla karşılaşıyorlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr