Olay geçen 9 Ocak'ta Şarhöyük Mahallesi Marmaris Sokak'ta meydana geldi. Güngör Beyazkoç, ağabeyi ile evli olan yengesi Selma Beyazkoç'un gece evine gidip kapıyı açtı. Kapı açılır açılmaz Güngör Beyazkoç av tüfeğiyle açılan ateş sonucunda karnından yaralandı. Güngör Beyazkoç kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde kurtarılamadı.

Olayın ardından Selma Beyazkoç av tüfeğiyle polis merkezine giderek kayınbiraderi Güngör Beyazkoç'u kendisinin vurduğunu söyledi. Selma Beyazkoç daha sonra kayınbiraderinin öldüğünü öğrenince olayı kardeşi Erdoğan Ünlüyayla'nın gerçekleştirdiğini söyledi. Selma Beyazkoç ve kardeşi Erdoğan Ünlüyayla ile olaya karışan Dilber Çatalbaş çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmada tutuklu sanıklar Erdoğan Ünlüyayla, Selma Beyazkoç ve Dilber Çatabaş, suçsuz olduklarını öne sürerek beraatlarını istedi.

Öldürülen Güngör Beyazkoç'un eşi Gülnur Beyazkoç, şikayetçi olduğunu belirterek 3 sanığın suçu birlikte işlediklerini ve en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiğini söyledi.

Mahkeme heyeti sanıklardan Selma Beyazkoç ile kardeşi Erdoğan Ünlüyayla'ya önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi ardından cezaları ömür boyu hapse çevirdi. Heyet, Dilber Çatalbaş'ı ise 12 yıl hapis cezasına çarptırıp yurt dışı çıkış yasağı ile tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr